Görbicz Tamás

Görbicz Tamás

Jelmebaj

2017. augusztus 23. - gorbiczgy

Napfogyatkozás, veres Hold, Szűz csillagkép és a Jupiter tartja lázban a keresztény hívők babonás részét. Se szeri, se száma az őrültebbnél őrültebb magyarázatoknak, ahogyan évszámokból, a zsidó naptárból, gemátriából (héber betűk számértékének ezoterikus magyarázata), történelmi eseményekből, sőt még városnevekből és hosszúsági fokokból is magyarázgatják – na és ez az, hogy mit is?

Szóval ezek mind JELEK volnának, melyek arra mutatnak, hogy az amerikai napfogyatkozás (augusztus 21) és a Jupiternek a Szűz csillaglépből való kilépése (szeptember 23, a zsidó új év, a „sófárzengés” napjai után), no meg a 10 nappal később levő „engesztelő nap” (Jom Kippur, szeptember 29) között bekövetkezik valami, ami része (?), elindítója (?) a végső apokalipszisnek. Vannak, akik az egyház elragadását, mások a „titkos” elragadását várják. Megint mások nagy háborúk kitörését vizionálják (bár az előző 18-as, hasonló esemény éppen a háború vége után, ám de a spanyolnátha kitörése előtt) következett be. De talán az Antikrisztus fog megjelenni, vagy eljön Amerika ítélete és megaláztatik a nagy Babilon. Netán egy világra szóló járvány fog kitörni vagy az atomháború. Se szeri, se száma a találgatásoknak, hogy mi a manónak is kellene történnie szeptemberben, de az, hogy történni fog, az biztos, mert a JELEK szaporodnak és sokasodnak. Különösen azért, mert egymás ostobaságait visszhangozzák a lelkes prédikátorok, ahogyan az már Jeremiás próféta korában is divat volt (23,30-32):

30Ezért rátámadok az olyan prófétákra – így szól az ÚR –, akik egymástól lopkodják „igéimet”! 31Rátámadok az olyan prófétákra – így szól az ÚR –, akik csak a szájukat járatják, és azt állítják, hogy az kijelentés. 32Rátámadok az olyan prófétákra, akik hazug álmaikat beszélik el – így szól az ÚR –, és félrevezetik népemet hazugságaikkal és kérkedésükkel. Pedig nem küldtem őket, nem adtam parancsot nekik, és használni sem tudnak ennek a népnek – így szól az ÚR.

Ahogyan aztán a lelkes követők újabb és újabb „jeleket” találnak (hármas, hatos számok előnyben, de a hetes is jó – és ezek „szerencsére” elég sok mindenben előfordulnak) úgy fokozódik az izgalom: de most már biztos, hogy valami isteni beavatkozásnak kell történnie. Végre felderül a hívők igazsága és a hitetlenek megszégyenülnek. Mit megszégyenülnek, megsemmisülnek! Arra persze, hogy a számos napfogyatkozás közül miért pont ez lenne a jel, és honnan lehet tudni, hogy mely napfogyatkozás jel és mely „csak” egy napfogyatkozás – nem nagyon van válasz. Egy ausztrál prédikátor már azt is jelnek látta, hogy Clintonné orrára egy beszéde közben rászállt egy légy – a jel természetesen azt jelentette, hogy Trumpra kell szavazni. (Az érvelés fő vonala pedig az, hogy a földrengések előtt az állatok jeleznek, és a tízcsapásban is voltak böglyök, és Mr. Clintonra is rászállt egy légy miközben hazudott a maónikázásról.) Mondjuk mondhatta volna azt is, hogy: Mire szállnak a legyek, na mire…? De ezt nyílván tiltotta keresztény jóízlése.

A babonás gondolkodás lett most a „keresztény”-ség sajátossága. „Keresztény” országunk felkent politikai vezetői is meg vannak róla győződve, hogy a globalistának átvedlett egykori kommunisták titkos aknamunkáját hivatottak megakadályozni. Hogy a háttérhatalom előretolt emberét nekik kell leleplezni és a világból kigyalázni. De a hétköznapi babonák is tombolnak: a tévéképernyőről küldik a pénzenergiát. (Ez ellen nem szerveznek felvonulást a hívők, hisz Istent nyílván csak az abortusz és a homoszexuálisok jogai zavarják, a varázslást, a bálványimádást, a paráznaságot és a lopást már Ő is megszokta, mint mi, szóvá se teszi.) Kormányunk százmilliókat ad a semmit sem érő kínai gyógyászat kutatására, a szülésznő hosszabban beszél a homeopátiás szerekről a kismamáknak, mint magáról a szülésről, a védőoltás autizmus okoz, és egyébként is az elszaporodó emberiséget akarják megtizedelni vele a tudjukkik egy műholdról. És a világban is van elég baj, talán még újabb háborúk is lesznek, nem is beszélve a migránsokról, akik eleve már handzsárral a kezükben születtek, és egy titkos bolygón klónozták és programozták őket a gyilkolásra, csak most menekültnek álcázva küldik őket közénk. Néhányan már a Balatont is eljöttek kikémlelni, de szerencsére pártunk és kormányunk tiszteletre méltó tagjai résen voltak és cselekedtek. A Föld is lapos (egyébként ezért terjedtek el a lapos tévék is, ki a hülye látott már gömbölyű tévét – na ugye!) és amúgy a Balaton sem létezik. Valójában ezért kellett a migránsokat távol tartani, nehogy leleplezzék a ravasz cselt, amivel megtévesztjük a hanyatló Nyugatot. A Balaton helyén ugyanis az a titkos katonai bázis van, amivel a liberálisok médiamételyét fogjuk visszaszorítani agyhullám csapásokkal és Bayer Zsolt ódákkal.

A természettudományos gondolkodás visszaszorulásában bizonyára szerepet játszott az is, hogy a rendszerváltás óta az oktatásért felelő politikusaink kivétel nélkül bölcsészek voltak, akik valószínűleg vom Haus aus utálták a matekot és a kémiát, ezért elég szisztematikusan építették le a természettudományos tárgyak oktatását. A hívők pedig a hitük elleni támadásként élik meg a tudomány egyes elméleteit, mint például az ateista evolúciót (a teista feltételezi, hogy Isten „meglökte” a dolgokat, az ateista úgy hiszi, hogy minden csak magától lett.) Ahogyan egykor a teológia telepedett rá fojtogató csápjaival a tudományra, most éppen fordított a helyzet, a tudomány trappol be olyan területekre, melyek egyébként kívül állnak rajta. Különbség van azonban a tudományos tények és a tudományos hipotézisek (elméletek) között. Az előbbiek empirikus eszközökkel is újra és újra igazolhatók, ezért nem érdemes velük vitatkozni. Az elméletek pedig jönnek és mennek, alakulnak és változnak – ezért nem érdemes őket vita nélkül elfogadni. Van valahol egy vékony mezsgye a tények magyarázatában, ahol már elhagyjuk a tudományosság berkeit és a filozófia, a vallás területére lépünk. Van, aki szeretné hinni, hogy a vak természeti erők véletlenszerű hatásai hozták létre a Föld elképesztő világát és tudatunk sem más, mint egy bonyolult biológiai gép, az ember önmagából magyarázható műve (bár a magyarázattal még adósok vagyunk, de hisszük, hogy majd lesz.) Mások számára elfogadhatatlan az a gondolat, hogy az anyag addig-addig szervezgette önmagát véletlenszerűen, hogy végül elérte a bonyolultságnak azt a fokát, hogy öntudatra ébredt és elkezdte vizsgálgatni saját magát: „nahát, mi végre is vagyok?”

A hívők és a tudomány ütközéséből keverednek ki a laposföld-hívők, hiszen az egész tudományos világ egy nagy összeesküvés a hitük ellen. A tudományból kiábrándult emberek lesznek vevők a mindent gyógyító csodaszerekre, pilóta játékokra és politikai összeesküvés elméletekre. A globalizálódó és egyre érthetetlenebb világ polgárai pedig kétségbe esetten próbálják visszaszerezni az irányítást az életük felett, és megszavazzák a demagógokat abban a reményben, hogy hátha meg is tudják csinálni, amit ígérnek. (Nem tudják.)

A bulvárosodó, babonásodó világ viszont egyre veszélyesebb is. A babonás emberek kiszámíthatatlanok. Ma Téged égetnek meg ezért, holnap engem fejeznek le amazért. Félelem, tudatlanság és sötétség mozgatja őket, az irracionalitás. Olyanok, mint az elszabadult hajóágyúk, melyekről nem lehet tudni, hogy a következő pillanatban kire okádnak halálos tüzet. Ez senkinek sem jó. A sötétségből lehet demagógiával pillanatnyi hasznot húzni, de – többek között - Danton is a saját kárán tanulta meg, hogy ez visszaüthet, és prófétai éleslátással jövendölte meg hóhéra, Robespierre sorsát. Sokan vannak most, akik felülnek az ész napfogyatkozásának. De nem érdemes. Ez a szeptember is el fog múlni és remélhetőleg szép őszünk lesz. De még ha megjelenne az Antikrisztus (mert megjelenhet) vagy fokozódna az apokalipszis (mert fokozódhat), az sem a tökkelütött prédikátorok igaza lesz, akik ahelyett, hogy csillapítanák a babonás hullámot, inkább gerjesztik.

Pál apostol szavai pedig soha nem voltak még aktuálisabbak, mint most:

„Testvéreim, ne a gondolkodásban legyetek gyermekek, hanem a rosszban legyetek kiskorúak, a gondolkodásban ellenben érettek legyetek”. (1Kor 14,20)

A bejegyzés trackback címe:

https://gorbiczt.blog.hu/api/trackback/id/tr9812774714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arpiel 2017.09.07. 15:07:56

Egyetértek a cikk első felével és én sem hagytam szó nélkül ezen asztrológiai-keresztény kombó agymenését (amatőr csillagászként még hozzá is tudok szagolni a szakmai részletekhez), de a vége felé mintha kidobná a szerző a gyereket is a fürdővízzel együtt. Nehéz és nagyon összetett kérdések ezek, ráadásul az aktualitásuk is egyre nő. Viszont a dolgok leplezetlen valósága, illetve a világ igazi működése, és hogy kik és mik állnak az erővonalak mentén és mögött, nem intézhető el pár legyintéssel és összeesküvés elméletezéssel. Amennyire veszélyes lehet a babonás tömeg, épp úgy veszélyes lesz (ráadásul ők vannak többen) az a tömeg, akiket a mainstream média a korszellem égisze alatt altatott és hitetett el, akik azt gondolják és hiszik amit a szájukba adtak és agyukba mostak, akiket bábként mozgatják. Mennyivel könnyebb lesz a hitetőnek magával ragadni őket, ha eljön az ideje, ha már szépen elő vannak programozva. Az egész világ (beleértve az oktatást, tudományt, gazdaságot, politikát de még részben a vallást is) egy irányba és egy elv mentén menetel a humanizmus-liberalizmus-polkorrektség zászlaja alatt, valójában a luciferizmus eszméje és világa felé. Az e mögött rejtve munkáló erőket és akár konspirációkat (melyek megtévesztési, hitestései a keresztényekre is hatnak) elbagatelizálni, kicsúfolni vagy agyonhallgatni (struccpolitika) főleg ezen események és tervek szándékait a Bibliai próféciákkal összhangban látva, ostoba önsorsrontó hozzáállás, vagy tudatos bűn. Jó hír, hogy egyre több keresztény szellemi embert látok ebből a mély alvásból ébredezni, mert ahogy az események egyre gyorsulva menetelnek a végső beteljesedések irányába, túl nagy hiba és felelőtlenség lesz ezekkel a dolgokkal nem szembe nézni és a leplet rajtuk hagyni. Szükség van a szellemi ébredés (újjászületés) után és mellet tudatos (értelmi) ébredésre, mert az idők nem csak gonoszak, hanem megtévesztőek is !
“Ítéljétek meg tehát, mi kedves az Úrnak, és ne vegyetek részt a sötétség haszontalan cselekedeteiben, hanem inkább leplezzétek le ezeket. Mert amiket titokban tesznek, azokról még beszélni is szégyen, de mindaz, amit a világosság leleplez, nyilvánvalóvá lesz.” (Efézus 5,10-13)

Gérard Duchemin 2017.09.19. 16:51:02

"Az egész világ (beleértve az oktatást, tudományt, gazdaságot, politikát de még részben a vallást is) egy irányba és egy elv mentén menetel a humanizmus-liberalizmus-polkorrektség zászlaja alatt, valójában a luciferizmus eszméje és világa felé. "

Az ég világon sehol nem látom azt, hogy a humanizmus, a liberalizmus, vagy akár a "polkorrektség" vezetne a "luciferizmus" eszméje és világa felé, ugyanis ezek közül a humanizmus és a liberalizmus önmagában nem a bűn elfogadását, vagy pozitív megítélését jelenti, hanem pusztán csak azt, hogy nem kell az embertársainkra semmilyen üdvözítő eszmét erőltetni, meg kell hagyni nekik a szabad választás lehetőségét. Azonban az az eszmeiség, amely leginkább ellenségnek tekinti a humanizmust, és a liberalizmust (itt most a harcos "keresztény" államiságra, "keresztény" jobboldalra gondolok (legjobban orbán beszédeiben jelenik ez meg hazánkban), nos ez valóban a "luciferizmus" felé vezet, ez alatt pedig a határozottan náci eszméket, ellenségkeresést, gyűlölködés, és rasszizmus folyamatos fenntartását kell érteni.
süti beállítások módosítása