Görbicz Tamás

Görbicz Tamás

Netán Jáhú?

2017. július 21. - gorbiczgy

Hosszadalmas és fordulatokban gazdag látogatást tett hazánkban Izrael miniszterelnöke. A fordulatok nem csak ezt a három napot jellemezték, hanem az előtte levő időszakot is. Magyarországon a nacionalizmus és a katolicizmus előretörésével mindig megerősödnek az antiszemita hangok is, mivel mindkét izmus múltja bővelkedik a zsidók elleni kirohanásokban és tettleges atrocitásokban.

A magát még saját tankönyveiben is a Római Birodalom utódjának tekintő katolicizmus alkotta meg a „bolyongó”, hazátlan zsidó képzetét, aki a Krisztuson elkövetett gyilkosság „egyetlen” és „igazi” felelőse. Bár Jézust a birodalmat képviselő Pilátus ítélte végül halálra és római katonák korbácsolták meg, feszítették keresztre és döfték át, a teológiai antiszemitizmus szerint az igazi „felbujtók” a zsidók voltak, akik – ha nem akarnak keresztény hitre térni – nem lehetnek mások, csakis az istenkáromló főpapok szellemi örökösei (ahogy a katolikus „klérus” – a szó örököst jelent - az apostoloké). És akkor még ott van az áruló Júdás, héber nevén Jehuda, vagyis Júda, mely szóból a zsidó név elszármazott. A vallásukhoz hű zsidók megalázása, jogfosztása és üldözése a középkori „kereszténység” kedvenc időtöltései közé tartozott, ahogyan remek bűnbaknak bizonyultak járványok, ínségek, háborúk és bárminő nehézségek idején.

A pápákat a nacionalista Olaszország fosztotta meg birtokaiktól (szorította vissza földrajzilag a Vatikán területére), de - a zsidók emancipációját is magával hozó - modernizáció, a feudalizmus felbomlása fosztotta meg világi hatalmuktól (állam és vallás szétválása). Bár e hatalomért azóta is elkeseredett utóvédharcokat folytatnak. A pápák ugyanolyan hévvel támadták a liberális eszméket és értékeket, mint manapság a melegek jogait szokás. Csak akkor még a vallásszabadságot nevezték a közömbösség posványának, vagy a világi anyakönyvezésen, a nők szavazati jogának gondolatán hördültek fel, és kiáltottak „üldözést”. A modernizációt szokás volt zsidó dolognak beállítani, amely rombolja a „hagyományos” értékeket (család, egyház, hagyományok, nemzeti összetartozás stb.) és persze abból fakad, hogy a zsidók „hazátlanok”, ezért ezek nekik nem fontosak. De a zsidók művének tekintették a bolsevizmust is, melyet a zsidó Marx talált ki és - bár se Lenin, se Sztálin nem voltak zsidók - a kommunista vezetésben számos zsidó is feltűnt, akik az „ateista métely” terjesztői voltak. És persze csak azért akarták a proletár internacionalizmust erőltetni, mert maguk „hazátlanok”. A háború utáni Magyarországon a püspöki konferencia teljes mértékben azonosította a szovjet megszállókkal kollaboráló kommunista pártot a zsidósággal, és az egyházi szervezetek elleni támadást lényegében a zsidók bosszújaként kezelte. A rendszerváltás után ez a narratíva újra és újra előkerült. S miután az európai unió az alkotmányába nem tette bele a „kereszténységet”, a Vatikán elérkezettnek látta az időt egy új politikai offenzíva megnyitására, melyhez korábbi szövetségesei mellett elsősorban a katolikus többségű új tagállamok (Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Horvátország) nacionalistáit tudja felhasználni.

A nemzetállamok hajnalán a hagyományos kereszténység mellett a szabadkőművesség volt még meghatározó „vallás”. E szerint Isten megalkotta a világot, megszabta a törvényeket és most már az emberre bízta, hogy megismervén őket, kormányozza a teremtést. A mű forog, az Alkotó pihen. A rendiség alapja az a meggyőződés volt, hogy ez az isteni akarat. Az uralkodó Isten akaratából uralkodik, ellene lázadni egyet jelent az Isten elleni lázadással. A res publikáért folytatott küzdelem ezért szükségszerűen vallás ellenes éllel is rendelkezett, hiszen a klérus az uralkodók támogatója volt, nem utolsós sorban azok „kegyeiből” uralkodhatott maga is (bár ezt éppen fordítva gondolta.)

A nép uralmához, a „köztársasághoz” azonban kellett egy nép, akié a hatalom. (Ezért lett a Palesztinában élő arabokból is palesztin „nép”, mert ha nincs nép, nincs kinek államot követelni.) A nép egy nyelv, egy kultúra befolyása alatt áll, de szüksége van történelmi legitimációra is. (Minél ifjabb a nemzet, annál régebbi történelmet igyekszik kreálni magának.) A nemzettudatot meg kell tölteni tartalommal, „vallásra”, nemzeti mítoszokra van szükség, melyeket nem csak a pogány régmúltból lehet meríteni, hanem a „nemzet” történelmében meghatározó szerepet játszó vallásokból. (Ezért rivalizálnak a sámánok és a papok, a rovásírás és a körmenet, István és Koppány.) A nemzetállamok létrejöttével az eredetileg „khatolikosz” (egyetemes) egyház is váltott, és ezúttal a nacionalizmust támogatta, mivel a hatalom közelében akart maradni. Egyetemesből nemzeti egyházzá, népegyházzá avanzsált, vagyis az egyedül üdvözítő státuszból, ez egész nemzet vallásának a címére pályázik. Emiatt a nacionalizmus és a népegyház – ha nem is olyan erősen, de – ugyanúgy összefonódik a hatalomban, ahogyan a feudalizmus idején a trón és az oltár. A román nacionalisták ezért szórták tele az országot bizánci templomokkal, ahogyan az ukrán vagy orosz nacionalizmus fellángolása is mindig az ortodox egyházaknak nyújtott elvtelen és túlzó támogatásokat hoz magával. Indiában most a nacionalisták mindenhol a hindu vallást erőltetik (az igazi indiai hazafi csak hindu lehet, vagy, ahogy Funes-Jákob rabbi mondaná: az Isten is fehér, francia és katolikus, mint mindenki).

A két izmusban egy közös van: a zsidóságot idegen – de legalább is idegengyanús - testnek tekinti. A zsidók vagy antikapitalista bolsevik internacionalisták, vagy tőkés globalista internacionalisták, de a lényeg, hogy „hazátlanok”, ezért vannak összeesküdve a nemzetállam és a nemzeti vallás ellen. Ennek az összeesküvésnek a hite tartja fenn Magyarországon is a jelenlegi rendszert, hiszen csak Orbán (és persze Putyin, ja, meg Irán) az egyetlen, aki szembe mer szállni a hazátlan (zsidó) internacionalistákkal, azzal a bizonyos titokzatos háttérhatalommal, amely Sorost is csak felhasználja, mint tudjuk.

És akkor most érkezik Netánjáhú, a zsidó nacionalista.

Nem is csoda, hogy összezavarodik itt még az is, aki eddig tisztán látott! Eddig a magyar nacionalisták szemében a „háttérhatalom” előretolt helyőrsége volt Izrael, a „kis sátán” (az USA a nagy). A zsidó „hódítók” bánásmódja a palesztin „őslakosokkal” azt vetítette előre, ahogyan a cionista zsidó-világuralom idején bánni akarnak majd a nemzetekkel. Most meg a cionista és a nacionalista egymás tenyeréből esznek! Horthy, úgy kiváló államférfi, hogy bűnös népirtásban.  Bűncselekményt követett el akkor, amikor nem védte meg zsidó polgárait. A szűzies, „Gábriel arkangyal” magyar állam kollaborált az őt megerőszakoló nácikkal. (Szóval úgy erőszakolták meg, hogy ő is akarta.) Semjén Zsolt azzal az iráni atomiparral akar együttműködni, melyet Netánjáhú Izraelre és a világra leselkedő legnagyobb veszélyként tart számon. Nem csoda, hogy erre még a MAZSIHISZ sem tud gombot varrni. Orbán Viktor váratlanul bátor kijelentéseit a magyar állam szerepéről és bűnéről a holocaustban, némileg relativizálja, hogy a miniszetrelnök úr, akár 180 fokkal is irányt tud váltani. Liberális világpolgárból konzervatív nacionalista lesz. A paksi bővítésről tárgyalni az oroszokkal 10 éve még hazaárulás volt, ma hazaszeretet. Ruszkik haza, ruszkik vissza. Végül is az idők változnak.

De a legnagyobb gáz, hogy míg Netánjáhú valóságosan Izrael létére és a zsidók életére törő erőkkel vív harcot, a NER harca a „hattérhatalom”, a „liberalizmus”, a „kommunisták” meg „Brüsszel” ellen, képzelt háború. Nem valóságos fenyegetés. Sőt mi több, csak ürügy arra, hogy a háborúhoz illő intézkedéseket „önvédelemnek” lehessen feltüntetni. A banánköztársaságokra jellemző törvényeket, lenyúlásokat mind azzal lehet magyarázni, hogy mindez csak a haza érdekében történik, ez csak a kíméletlen, öldöklő harc része. Ők hazaárulásból lopnak, mi hazaszeretetből.

Bár lehet közösen szidni az Eu-t, Netánjáhú jogosan nehezményezi, hogy az unió csak vele szemben támaszt politikai követelményeket az együttműködés fejében. A palesztinokat gond nélkül pénzeli, holott eddig semmilyen ígéretüket sem tartották be maradéktalanul, viszont egy olyan rendszert működtetnek, melyben a felzárkózásra szánt pénzek mindenféle célt szolgálnak, csak a felzárkózást nem. Mi viszont az Eu pénzén szidjuk Brüsszelt azért, mert nem folytatják a kíméletlen elzárkózásnak ugyanazt a politikáját, mint mi, hanem „illegális bevándorlókkal” akarják elárasztani Magyarországot, mer’ Soros már olyan régen nevetett egy jót. Amiből persze egy szó sem igaz. Itt mi viselkedünk úgy, mint a palesztinok odaát. Mi vagyunk Európa palesztinjai.

Nézve a két kiváló miniszterelnököt, a Macskajaj egy jelenete jutott az eszembe, mert e három nap oly szürreális volt, mint egy Kusturica-film: it iz dö begining of e bjutifúl frendsip. Csak tartok tőle, hogy nem lesz tartós.

A bejegyzés trackback címe:

https://gorbiczt.blog.hu/api/trackback/id/tr6212679185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Iloní Zöldi 2017.07.22. 12:27:20

Görbi maga teljesen tájékozatlan, mert mi nem az Unió pénzén "acsarkodunk", ugyanis, ha nem tudná NETTÓ BEFIZETŐK vagyunk. EMELLETT MAGA A MAGYAR HAZA ELLENSÉGE IS. INDEN ORSZÁG ÁLLAMPOLGÁRA A SAJÁT HAZÁJÁT ÉS megválasztott kormányát védi, kivéve maguk libsik, akik mindent elkövetnek, hogy MO. hírnevét aláássák. Ió, ha felfogja ésszel, hogy az izráeli miniszterelnök látogatása a zsidóság részéről elismerés MO - nak azért amit értük tett. Ez bizonyos értelemben siker és nem kéne a hülye írásaival ezt gyengíteni. Javaslom, hogy települjön ki FRANCIA ORSZÁG azon városába, ahol a francia nyelv csak megtűrt, mert az arab a hivatalos. Ott majd lelkesedhet a migrációsok befogadásáért.

Le Orme 2 2017.07.22. 12:43:56

Hosszú lenne mondatról mondatra pontosítani ezt a zagyvaságot.
"a teológiai antiszemitizmus szerint az igazi „felbujtók” a zsidók voltak"
Ez tény. Jézus nem volt bűnöző. A zsidók a formális jog alapján áthárították a jogi felelősséget a halálraítélés miatt a rómaiakra. Tartalmilag a zsidók voltak a gyilkosok, ez tény.
Marx nagyapja rabbi volt, írásmódján látszik a rabbinikus hagyomány. Ez is közismert.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.22. 12:44:18

"De a legnagyobb gáz, hogy míg Netánjáhú valóságosan Izrael létére és a zsidók életére törő erőkkel vív harcot, a NER harca a „hattérhatalom”, a „liberalizmus”, a „kommunisták” meg „Brüsszel” ellen, képzelt háború."

A 2 ugyanaz. Sőt Mo. nagyobb veszélyben van.

Iloní Zöldi 2017.07.22. 14:18:41

Nem tévedek és nem hazudok. Ti vagytok félrevezetve a politika által.Kellene ismerni annak a pénzügyminisztériumi nyugállományú főtanácsosnak az elemző munkáját amelyet a magyar KSH adatai felhasználásával készített. E szerint a GDP 1% - a jön be az EU irányából és 18 % megy ki az EU irányába hazánkból. Ezt én egy évtizeden keresztül nagyon közelről láttam és érzékeltem is.Egyébként pedig menj el Marseille - be Te is tapasztalni fogod.

2017.07.22. 14:36:06

'A magát még saját tankönyveiben is a Római Birodalom utódjának tekintő katolicizmus '

Öööö...

Duplaxiii 2017.07.22. 14:51:55

Ez a poszt borzalmas!
Azért ki kellett volna tenni egy zászlót az elejére, hogy az olvasók tudják, nem semleges, hanem egy elfogult és érintett szerző írta le a véleményét.
Nem foglalkozom a sok - alapból történelem alapú - tévedésével, előttem páran már utalta rá, de ez:
"a nacionalizmus és a katolicizmus előretörésével"
Drága!
Az emberi civilizáció alapja a lokálpatriotizmus, a mikroközösségek önrendelkezése és az ebből piramisszerűen felépülő társadalom. Ez pedig megbíz egy vezetést az adminisztrációval.
A nacionalizmus a legfontosabb izmus a világon. Minden nemzet nacionalista és utána jönnek a többi dolgok. És pont a zsidóság a legzártabb, a multjukat, a világukat leginkább védők! Csak azt másképp nevezik.
A katolicizmus nem terjed, hanem alap! Európa vallási alapja, történelem óta. Hogy ez erősödik? Hát igen, mert védekezik. Az olasz, spanyol vagy más full vallásos nemzetek miért mondanának le ősi alapjaikról?
Te, drága ezt azért érzed így, mert neked ez nem fontos, sőt Európától idegen eseményeket tartasz fontosabbnak, mit az itt élő népek saját kultúráját, vallási közzöségét.
Te soha nem élhettél egészséges szabad világban, így nem érted, nem étheted.
Én ismerem a bolsevik alapú internacionalizmust. Tudom, hogy ugyanaz, mint a mai neoliberális kozmopolita internacionalizmus. Ugyanaz, csak most az interneten, a Faxebookon még gyorsabban szerveződik, most gazdasági fegyverrel ölnek és nem fegyverrel, szuronnyal.
Most is van ellenségkép: most a zsidók, arabok és nálunk szikás szerint Amerika és nyugat. Mert nálunk még hatalmon van a korábbi, bolsevik lapú szovjetbarát garnitúra és a nép egy része is azt szerette meg... Azt a világot...
Szóval zsidózni ebben a témában?

Mona Lujza 2017.07.22. 14:54:12

@Iloní Zöldi: Azzal, hogy kijelentetted, Marseille-ben a hivatalos nyelv az arab, minden egyéb, amit írtál, hiteltelenné vált.

rasztaszív 2017.07.22. 15:10:24

@Duplaxiii: pedig hitelesebb lenne,ha előjönnél azokkal a történelmi tévedésekkel.itt-ott persze tévedhet a szerző - szerintem túl jó színben tünteti föl a katolicizmust.

fénycsepp 2017.07.22. 15:12:17

@Duplaxiii: kerlek magyarazd meg, hogy erosodik a katolicizmus.

illaim 2017.07.22. 15:19:34

Ennyi helikopter még a Honvédségnél sincs! IloniZöldi, a bulgárbirka, Duplaxii, khamul!
A Gyurcsány a hibás! Bezáratta az OPNI-t LOL

Le Orme 2 2017.07.22. 15:22:11

@rasztaszív: hitelesebb lenne, ha előjönnél azokkal a példákkal, ahol a szerző túl jó színben tünteti föl a katolicizmust

rasztaszív 2017.07.22. 15:35:53

@Le Orme 2: szívesen.például meglehetősen eufemisztikus pusztán a római birodalom utódjának tekinteni a katolicizmust,miközben nem más,mint a római birodalo új birodalmi kultusza,amit ők maguk hoztak létre.azután "jézus krisztusról" valós személyként beszél,miközben ma már konkrétan lehet tudni,hogy kitaláció,ahogy az egész horrorsztori,és halálkultusz.az Igaz Tanító szavai(ami az újszövetség lényege) már legalább száz évvel előbb le lettek jegyezve,mint amikor a rómaiak szerint történt a tanítás,ezt bizonyítják a kumrani tekercsek.a horrorsztorinak,és halálkultusznak ott viszont még sehol semmi nyoma.

rasztaszív 2017.07.22. 15:37:30

@Le Orme 2: de ezek után,minthogy a haverod álláspontját véded,talán te is kifejthetnéd azokat a történelmi tévedéseket.

Baltaarcú Apu 2017.07.22. 17:09:29

@Le Orme 2: És mi lett volna, ha senki nem lett volna hajlandó kivégeztetni Jézus urunkat? Öngyilkos lesz,hogy megválthassa a világot? A templomtornyokról meg kötél lógna? Mindenki vérhülye, aki régi vallási történeteket a mai szempontok alapján elemezget, főleg ha politikai alapon teszi!

Iloní Zöldi 2017.07.22. 19:54:34

vezértollkám!
Nem tudom ki vagy, de , hogy neveletlen az biztos. Ezek a bejegyzések nem irányulhatnak egymás sértegetésére. Emiatt a stílus miatt áll az ország így, ahogy szinte senkinek sem jó semmi. Te viszont valószínű a tények vonatkozásában teljesen tájékozatlan vagy. Tudnék sértést írni neked, de nem teszem, mert nem ismerem a kvalitásod és nem akarlak alaptalanul ócsárolni.

I_Isti 2017.07.22. 20:03:44

Én kérek elnézést!

2017.07.22. 20:11:42

Ez van mikor egy vajda vezeti az országot. Az új európai birodalom az a 3. birodalom lett volna, de megsemmisítette ömagát.
Ha nem az történt volna ami, akkor már régen elzavartak volna mindenféle vajdát, álszentet, buzit, komcsit, kiskirályt, tolvajt, hazug ferget. Vagy mégsem? Most már úgy is mindegy. Béke veled.

doppeladler 2017.07.22. 23:26:23

@Duplaxiii:
Szerintem a nacionalizmus inkább egy modern kollektivista mozgalom, ami pont szembenáll a lokálpatriotizmussal és a mikroközösségekkel.

chrisred 2017.07.23. 04:12:42

Kicsit túl lett dimenzionálva ez a gondolatmenet. Orbán most kezet csókol a cionista nagyfőnöknek, mert az Izrael-barát Trump előtt akar egy piros pontot. És azt mondja, amit szokott a köpönyegforgatásai után, hogy Óceánia mindig is a szövetségesünk volt. A szekta meg engedelmesen bőgi utána.

Demokrata Hungarofil 2017.07.23. 07:13:23

A zsidóságot, mint az utolsó 1500 évben keresztények által agyon üldözött, folyamatosan tömeggyilkolt, szerencsétlen, elnyomott, népként beállítani aljas történelem hamisítás! Az, hogy Európa nem cserélte le kereszténységét a judaizmusra, melyet ugye a judaizmus rasszista alaptörvényei egyébként sem engednének, még nem bűn. Európának joga van a saját vallásához! Az Újszövetség szerint a zsidó tömegek Barabást akarták megmenteni és Jézust pedig kivégeztetni. Az adott helyzet politikai logikájából következett, hogy a vezetőikhez hű zsidó tömegek a lázadó rabbi, Jézus elítélését akarták. Ez a tény bár okozott vallásfilozófiai konfliktust, de egyáltalán nem akadályozta meg a fél-dunántúlnyi területről világhódító útjára induló zsidóság fényes gazdasági-politikai karrierjét és kb. 70 milliós világnépességgé duzzadását.

Demokrata Hungarofil 2017.07.23. 07:45:58

A zsidóságnak még az őskorból örökölt, szigorúan zárt, törzsi klán-szerű működése tette lehetővé a babiloni fogságból, ill. az egyiptomi rabságból való megmenekülését. Palesztinában, a történelem huzatos keresztútján a zsidó népnek folyamatosan, kényszerűen alkalmazkodnia kellett a politikai időjáráshoz, az aktuális hódítókhoz. Ez a folyamatos tanulás csiszolta bölccsé vallási-politikai vezetését, elitjét és nem utolsó sorban vallását, identitásának kifejezését, mely alapja lett az egész világ legnépesebb vallásának, a kereszténységnek. A gyermeknek már hat éves korától iskolába kellett járnia, ahogyan Jézusnak is. A folyamatos tanulás ősi hagyománya a zsidóságnak. Palesztina, mint nagyon fontos kereskedelmi útvonal, predesztinálta a zsidóságot a kereskedelemre, pénzügyekre, iparűzésre és kirajzásra. Már jóval a szétszóratás előtt nagy közösségeik éltek a Római Birodalom városaiban. - Kérdéses, hogy helyükön, Palesztinában maradva népként túlélték volna-e a mindent elsöprő iszlám inváziót, vagy törpe kisebbségként megmaradhatott volna egy-két törzs, mint Egyiptomban a kopt keresztények...Nem valószínű. A rómaiak által büntetésként alkalmazott szétszóratás repítette ki őket végleg a világba és biztosította jövőjüket. A pénzügyesek tudják, hogy a megosztott befektetés a legjobb, legbiztonságosabb...Az Európa és a világ országaiban szétszóródott, szét települt, hagyományait szigorúan őrző zsidóság a pénzügyi - kereskedelmi ismereteivel, széleskörű információs hálózatával a világ gazdaság fontos szereplőjévé lépett elő. A szét terültség pedig óriási előnyt hozott számára, ha az egyik pontot csapás érte, vagy menekülnie kellett onnan, a többi többnyire biztonságban volt és ez komoly szaporodási előnyt is jelentett az egy ponton élő népekkel szemben, mint pld. a sorozatos történelmi csapások alatt valóságosan és relatíve is csökkenő létszámú magyarsággal szemben is.

Demokrata Hungarofil 2017.07.23. 07:54:18

Izraellel és a többi közel-keleti országgal is a lehető legjobb kapcsolatokra kell törekedni. Izraelben vagy százezer magyar származású ember élt még néhány évtizeddel ezelőtt. A leszármazottaikkal is keresni kell a kapcsolatot. Az egész világ zsidósága támogatja Izraelt anyagilag ill. a legújabb technológiákkal, így érdemes Netanjahu ilyen irányú számítástechnikai ajánlatát komolyan venni. Érdemes mindenkitől tanulni, aki többet tud - közhely, de nagyon igaz. - Remélem, hogy Trump - Netanjahu - Abbasz trió alatt létrejön az izraeli-palesztin béke és az egész térség felvirágzik...

Demokrata Hungarofil 2017.07.23. 08:09:42

Fontos lenne a zsidók ill. zsidó származású magyar emberek történetének utolsó 200 évének tárgyilagos, tényeken alapuló megírását. Jelenleg ugyanis egy teljesen hamis történelem kép él az emberekben, amit a gyarmatosító orosz hódítók itteni lakájaik segédletével konstruáltak és mostak az agyakba 72 éven keresztül. "Divide et impera!" jelszavával uszították a zsidókat a magyarok ellen.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.07.23. 08:30:54

Latom pánikban a slepp mert ovira rabasztak a koserpecsetet. Nagy a baj wazze....irni kell. Az hogy butaság...bem baj. Csak legyen benne az keresztény meg antiszemita meg ilyenek. Kármentő cikk....ami mar 10 eve is unalmas lett volna

2017.07.23. 12:55:51

Palesztinok zárójelbe kerültek, mint őslakosok. Meg jogos önvédelemnek mondott népírtás. Tipikus cionista hozzáálás.
süti beállítások módosítása