Görbicz Tamás

Görbicz Tamás

A teremtés rendje

2022. február 04. - gorbiczgy

Számomra ijesztő mértéket öltött szeretett keresztény világunk azon részének öncsalása, amely megpróbál keresztény színre mázolni választási témákat, amely témáknak amúgy nagyon kevés közük van a valóságos társadalmi problémákhoz. Ilyen például a genderizmus.

Most azt kell halljam hívő feleim szájából, hogy az ördögi genderisták rátámadtak a teremtés rendjére. Toleranciát és emancipációt követelnek a társadalomban a homoszexuálisoknak, akik ráadásul nem is egyfélék, hanem mindenféle betű is. Mivel kis hazánkban nem sikerült olyan fontosabbnak tűnő kérdésekben népszavazást kiírni, mint az atomenergia, vagy akár az alkotmány, ellenben – mint a csodarabbi esetében a sabbat – a népszavazási tilalom néhány órára megszűnt a járvány miatti rendkívüli jogrend ellenére, de csak azért, hogy szavazhassunk egy olyan égető és fontos kérdésről, mint az óvodások nemváltása.

Szeretném előre bocsátani, hogy nem nagyon értek a gender-ideológiákhoz, de úgy gondolom, hogy ezek tudományos vagy tudománytalan voltát nem a politikának, és felbőszült családanyáknak (ApCsel13,50), hanem a tudományos közéletnek kell kimondania. Botrány ilyen alapon elűzni egyetemeket (számos más szakokkal együtt) vagy megfélemlíteni a témával foglalkozó embereket. Amihez viszont egy kicsit értek, az a Szentírás, éppen ezért a hüledezés után, egyre jobban bőszít, hogy magukat hívőnek tituláló emberek evidenciaként emlegetik, hogy a szexuális kisebbségek társadalmi emancipációjáért küzdő mozgalmak a teremtés rendje ellen támadnak. Isten az embert férfinak és nőnek teremtette, punkt um.

Mivel a téma jelenleg rendkívül hiszterizált, megpróbálom egy párhuzammal megvilágítani a mondanivalómat, és már előre elnézést kérek a kerekes székes emberektől, nem őket kívánom pellengérre állítani, csak az érvelés abszurditásának bemutatása kedvéért élek vissza a türelmükkel.

Isten nem teremtett kerekes székes embert. Isten kétlábon járó embereket teremtett. Pont.

117008571_m-e1559215199588.jpeg

Ergo, azok a mozgalmak, amelyek a többségi társadalomra - az egészségesekre és normálisokra- rá akarják kényszeríteni az akadálymentesítést, a teremtés rendje ellen támadnak. Miért kéne a társadalomnak rámpákon közlekednie? Csak azért, hogy annak a pár kerekes székesnek jobb legyen? Bejárathoz közeli parkolóhelyeket tartanak fenn nekik, amíg más emberfiának nincs szabad parkoló? Eddig is el voltak otthon, most mit lábatlankodnak itt?! (Elnézést az olcsó poénért.)

Mi több, be akarnak menni az óvodákba és az iskolákba, hogy érzékenyítsék a gyerekeket, ne viszolyogjanak vagy féljenek lábatlan honfitársaiktól, hanem lássák meg bennük az embert, aki csak szeretetre és őszinte emberi kapcsolatokra vágyik, mint minden más halandó? Ez felháborító! Már írtak is egy mesekönyvet, ahol Jancsi vak, Juliska pedig süket (kérem elnézésüket), Hamupipőke meg kerekes székes táncot lejt a bálon. Ez veszélyes! Maholnap olimpiát is akarnak majd?! És ez nem minden. Vannak elszánt, minden hájjal megkent, ördögi aktivisták, akik arról akarnak beszélni a gyerekeinknek, hogy milyen egy kerekes székes ember élete. Sőt, önsegítő csoportokat akarnak létrehozni kerekes székes gyerekeknek. Ez tűrhetetlen! Mi lesz, ha a többi gyerek is kedvet kap, fogja magát, kerekesszékbe ül, vagy amputáltatja a lábát? Nosza, gyorsan akadályozzuk meg egy népszavazással! Ki mondja azt, hogy tilos legyen 18 éven aluliaknak beszélni a kerekes székesekről? Tilos legyen óvodásokat szülői engedély nélkül amputációnak alávetni, ahogyan az a (hazug) propaganda szerint Nyugaton már napi gyakorlat? Az az egyik kezét leteheti. Védjük meg gyermekeinket a kerekes székesektől!  A világ pedig csak azért tart elmebetegnek bennünket, mert már belülről elrohasztotta a kerekes székes lobbi.

Mert bizony eszement feleim, pontosan ezt művelitek a felebarátaitokkal.

Isten az embert kétlábonjárónak teremtette, nemde? Az Édenben nyoma sem volt semmilyen kerekes széknek! Akkor a kerekes székeseket ki teremtette? Az ördög? Hát hogyan is lehetnének ők Isten képmása, Isten tán nyomorék?! Ők magukat tették ilyenné? Nem, de ha mégis, az legyen az ő bajuk? Mert kiírták magukat a teremtésből? Miféle ostoba teológia ez?

Isten az embert férfinak és nőnek teremtette, így igaz. Akkor ki teremtette a homoszexuálisokat? Az ördög? Ne vegyünk róluk tudomást, mert ellenkezik a teremtés rendjével? Tán nem is emberek? Ők nem Isten képmásai? A megváltás rájuk nem érvényes?

Isten balgákat sem teremetett, úgy hogy ti nem is vagytok.

S mit tegyen az a derék hívő családban felnevekedett gyermek, aki egy napon ráébred, hogy nem attól indul be a teste, amitől kéne? Rejtse el, és vágjon hozzá jó képet? Ha nem derül ki, nincs is baj? Hova menjen a kérdéseivel, a kétségbeesésével, ha erről beszélni sem szabad? Kitől kérjen imát, lelkigondozást, segítséget, ha deklaráljuk, hogy puszta léte is ellenkezik a teremtés rendjével? Nem pont a hívők dolga lenne, hogy segítő kezet nyújtsanak neki? Azoké a hívőké, akik amúgy bemennek a börtönökbe a gyilkosokhoz, akik lehajolnak a haldokló lepráshoz, akik befogadják a senkinek sem kellő árvákat… Mert a Mesterük, a Krisztus is ezt tenné!

Nem hiszem, hogy Jézus felkarolná valamely politikai erő újraválasztási kampányának egy témáját (nagy veszélyben vagy, de mi majd megvédünk). Azokat a szenvedő embereket karolná fel, akiket megvetnek, megbélyegeznek és elkárhoztatnak. Nem a nagyhatalmú és gazdag urak mellett kampányolna, hanem a földönfutók, a hajléktalanok és megbélyegzettek mellett. Ez volna az igazi kereszténység, feleim, és nem az, amit ti csináltok, amikor a teremtés rendjére hivatkozva, lihegve visszhangozzátok a hatalom retorikáját egy sérülékeny és kiszolgáltatott csoport kárára. Jézus ilyet soha sem tenne, ez a meggyőződésem. Ezért ilyen irányú imáitok éppen arról a Jézusról pattannak vissza, akinek a nevében mondjátok őket. Egy igazán jó törvénynek azokat a gyerekeket is meg kellene védenie, akik történetesen nem hetrok.

És mielőtt dühös kommenteket írtok, igen, túl lehet tolni az akadálymentesítést is, ostobaság azt mondani, hogy az igazi önkifejezést csak kerekesszékben lehet átélni, vagy azt követelni, hogy mindenki üljön tolószékbe, hagy az igazi mozgássérültek ne érezzék úgy, hogy mások. Éppen ezért itt leírtam azt is, hogy miért nem mennék el egy Prájdra. De akik bemennek az iskolákba és megkérik a gyerekeket, hogy egy napra üljenek tolószékbe, vagy kössék be a szemüket, hogy átérezhessék, milyen élete van az embertársuknak, azok nem az ördög szolgái.

És nem, nem adnék össze a gyülekezetemben homoszexuális párokat, de nem zavar, ha a társadalomban nem akarnak többé láthatatlanok maradni. Mert különbséget tudok tenni az egyház értékrendje, és az állam feladatai között. Azt sem követelem, hogy az állam tiltsa meg a válást, vagy büntesse börtönnel a házasságtörést, noha a Mesterem mindkettőt bűnnek mondta, Isten (mondanám a teremtés) elleni véteknek. Ami Isten egybeszerkesztett ember el ne válassza. Talán írjuk bele az alkotmányba is. Neeem? Miért nem? Ha homoszexuálisok házassága sérti Istent meg a teremtés rendjét, ez nem sérti? De az utálatos bűn! A bálványimádás is az. Akkor miért vannak jogaik bálványimádóknak, miért garantálja az állam (nagyon helyesen) a szabad vallásgyakorlásukat? Sőt, kapnak állami pénzeket is a vallásukhoz, néha nem is keveset. Ha az egyik bűn, a másik miért nem? Ha az egyik miatt lesújt az Isten haragja, a másik miatt miért nem? Jaaaa, vagy nem lenne olyan népszerű a pornográfia vagy a házasságtörés ellen fellépni? Mert abban ti is nyakig benne vagytok? Vagy a politikus urak, főkeresztények, agyontámogatott püspök urak is leledzenek időnkét a paráznaság bűnében, ezért nem oly nagy a hozadéka erről beszélni? Hetero paráznaság tolerálható, bocsánatos bűn, homo paráznaság nem? Mert magunkhoz engedékenyek vagyunk, ám másokkal szemben irgalmatlanok? Szálka és gerenda?

Remélem, egy nap a hívők nem félelemmel vegyes undorral viszonyulnak majd egy másik hívő társukhoz, ha kiderül róla, hogy nem hetero. Hanem ugyanúgy igyekeznek segíteni neki megküzdeni az élethelyzetével, ahogy egy elváltnak, özvegynek, árvának, leányanyának, házasságtörőnek, alkoholistának, drogosnak, pornófüggőnek… Ahogyan sokan már teszik. És nem csatlakoznának dicstelen történelmi elődeik hosszú sorához, akik a Bibliával próbálták igazolni a rabszolgatartást (rabszolgák rabszolgája Khám!), a nők választójogának ellenzését (az asszony otthon tanuljon csendességben), ördöginek kiáltották ki a kémiát, a villámhárítót, vasutat…

Az a gusztustalan, amikor a hatalom olyan emberek kárára akar politikai hasznot szerezni, akik kiszolgáltatottak, akik nehezen tudják megvédeni magukat, akiket nem régen még bűnözőknek vagy elmebetegeknek tartottak, gyilkoltak és bezártak. Ehhez nem krisztusi, hanem éppen antikrisztusi  dolog „teológiai” érveket szállítani. Az állam dolga ugyanis éppen a fordítottja lenne, az erősektől kellene megvédenie a gyengébbeket.

„A süketet ne ócsárold, a vak elé gáncsot ne vess! Félj Istenedtől! Én vagyok az Örökkévaló!” (3M19,14)

A bejegyzés trackback címe:

https://gorbiczt.blog.hu/api/trackback/id/tr2017157144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása