Görbicz Tamás

Görbicz Tamás

Óda a választani tudó angyalokhoz

2020. november 05. - gorbiczgy

Miután a Kárpátok Apostola, a Szellemi Lények Nagymestere felvilágosított bennünket arról, hogy semmi sincs a Földön, ami ne lenne a Mennyben, sőt az Eb-n a magyar válogatott jó szereplését is annak tulajdonította, hogy leimádkozta a futballozni tudó angyalokat (bár e kétes dicsőségre több kormánypárti képviselő is bejelentkezett a Hold utcai református templomból), joggal feltételezhettük, mi egyszerű hívők, hogy az imakommandó megfelelő mennyiségű szavazni tudó angyalt is képes mozgósítani. Így abban a boldog tudatban nézhettünk az amerikai elnökválasztás elé, hogy a szavazók erőfeszítései csak a látszat, szellemben már minden régen eldőlt. Hiszen megagyülekezetek megkérdőjelezhetetlen tekintélyű, szellemileg tetőtől talpig felkent szolgálói mozgósították híveiket nem csak azért, hogy szavazzanak, hanem azért is, hogy ostromolják az Eget. Bár a Miatyánkban mintha az lenne, hogy az ima célja nem az, hogy Istent meggyőzzük az akaratunkról, hanem éppen ellenkezőleg: „Legyen meg a Te akaratod!”, jelen esetben nyilvánvaló, hogy az Ég akarat is ez. Hiszen ő küldte, és támasztotta ezt a Trump gyereket, aki igaz, hogy a Szellem gyümölcsei, a krisztusi jellemvonások közül egyikkel sem rendelkezik, de jó Círuszként mégis csak az Úr harcait harcolja. Nélküle elvész a vallásszabadság, oda a haza és Amerika nagysága is, bármit is jelentsen az. Mondjuk az igazmondást biztosan nem.

A szellemi pergőtűz azonban nem csak az evangéliumiak berkeiből érkezik Isten trónja elé. A zsidó ortodoxia is bevetette a nehéztüzérséget, a vezető rabbik Hebronban, a pátriarchák (Ábrahám, Izsák és Jákob) és mátriarchák (Sára, Rebekea és Lea) nyughelyénél könyörögtek az Örökkévalónak Trump győzelméért. Legyen a javukra mondva, hogy ők legalább nem dorgálták hadonászva a gonosz szellemeket (hiszen csakis azok akarhatnák egy Trump leváltását), a demokratákra szavazni akarókat, és nem osztogattak parancsokat angyaloknak és egyéb szellemi lényeknek, beleértve magát Szentlélek Úristent. Csak alázatosan kérték az Örökkévalót, a Mindenség Királyát (Melech HaOlám), hogy tartsa meg a hatalomban a regnáló elnököt. Igaz, ők csak az ószövetségben hisznek.

1cb0fff3-6eaf-406d-be2a-be06f2e126d7_w920_r1_4997922725384296_fpx47_32_fpy48_99.jpg

Az ég azonban hajthatatlannak bizonyult. A demokrata szavazók nem dorgálódtak meg, a szavazni tudó angyalok pedig nem jelentek meg a szükséges létszámban. Pedig a verseny igen szoros. Az a 12 légió, ami ugrásra készen várakozott a Getsemánéban, lehet, hogy elég lett volna. Egy megfutamít ezret, kettő tízezret.

Trump természetesen bejelentette a győzelmét, hiszen nem is lenne Trump, ha nem így tett volna, éppen ezért szeretjük (kinevetni). Igazi fenegyerek, aki nem törődik a konvenciókkal, PC-vel és egyebekkel. Ő már akkor tudta, hogy megnyerte a választásokat, amikor azok még el sem kezdődtek. Mi több, teljesen szükségtelen volt megtartani is őket, hiszen a végeredményük nem lehetett kétséges. Az egész hercehurcának egyetlen értelme van, a kampánygyűlések, ahol Trump igazán megmutathatja valódi tehetségét, sziporkázhat, élhet, mint hal a vízben, rajongói helyeslésétől és szeretetétől övezve. Ha van értelme a demokráciának, akkor nyilván csak ez. Ebből viszont az is következik, hogy ha nem ő nyer – ami kizárt -, akkor csakis az lehet az oka, hogy elcsalták az egészet. Ő csak olyan emberekkel találkozik, akik szeretik, tisztelik, imádkoznak érte, és mindenre bólintanak, hiszen ez is a dolguk, hogy bátorítsák és megerősítsék Istentől felkent vezetőjüket, akit tévedhetetlenül vezérel az isteni bölcsesség. Hol erre, hol arra. De mindig jó felé. Ha valaki netán kipenderülne egy éles kanyarban, mindig van, aki a helyére lép, aki egyre jobban és a jobban megérti, hogy egy zseninek a tisztánlátáshoz nincs szüksége tényekre.

Így hát kihírdethetjük, hogy Trump megnyerte a választást, még akkor is, ha elvesztette. Örökre beírta nevét Amerika történelmébe, mint a legtöbbet tweetelő elnök, és akinek a posztjait külön címkézni kellett a valamilyen rejtélyes oknál fogva a tények ellenőrzéshez (fact check) maradian ragaszkodó moderátoroknak. Hiába, nem mindenki érti az idők szavát. Nem vagyunk a tények foglyai. Hitben járunk, nem látásban. Ha nem tetszenek a tények, újakat teremtünk, és kész.

Ha netán mégis Biden esküdne fel – ne is gondoljunk bele, csak egy röpke, átmeneti pillanatra, feltéve, de meg nem engedve -, akkor a miniszterelnök úr is hamis prófétának bizonyulna, aki hivatalából és jelleméből kifolyólag amúgy is csalatkozhatatlan. Aki pár hete kinyilatkoztatta, hogy Trump nyeri a választást és kész. Ez viszont kétségessé tenné egyéb prófétai látomásai hitelességét a magyar foci feltámadásáról, a Kelet felemelkedéséről és a Nyugat hanyatlásáról, Közép-Kelet Európa gazdasági motor szerepéről és látványos előretöréséről és a többiről. Abszurdum.

Ezek alapján semmi kétség, a választás győztese Trump, függetlenül attól, hogy az amerikai választópolgárok kire szavaztak. Punkt um.

A bejegyzés trackback címe:

https://gorbiczt.blog.hu/api/trackback/id/tr2216274630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása