Görbicz Tamás

Görbicz Tamás

Az újkori népvándorlás!?

2017. július 24. - görbiczt

Úgy tűnik, hogy a civil szervezetek ellen indított kormányzati hadjárat nem fog csillapodni. Kormánypárti politikusok és maga a miniszterelnök is olyan kijelentéseket tettek, melyek felérnek egy becsületsértéssel. A július 21-i rádiónyilatkozat szerint:

„A Soros György által támogatott civilek közös erővel szállítják be a migránsokat Európába - erre már bizonyítékok vannak. Az NGO-k Európa akarata ellenére szállít ide migránsokat, miközben azt mondják magukról, hogy ők a jó emberek, bennünket pedig rossznak állítanak be…” (origo)

"Az NGO-k úgy akarnak föltűnni, mintha jó emberek lennének, de valójában zsoldban állnak, migránsokat szállítanak, rossz ügy oldalán állnak, kevert népességet akarnak Európában, antidemokraták, szemben állnak a nép akaratával, rosszat akarnak a magyar embereknek."  (444).

És a bizonyíték?

„Az olasz sajtó tele van azokkal a bizonyítékokkal, hogy a Soros György által támogatott szervezetek hogyan működnek együtt annak érdekében, hogy Európából egy kevert népességű kontinenst hozzanak létre.”(fidesz.hu)

 A „bizonyítékok” egy szicilliai államügyészre, bizonyos Carmelo Zuccaro-ra mennek vissza, aki azt állította, hogy mobiltelefon lehallgatások alapján arra „gyanakszik”, hogy az Észak-Afrikából induló menekültcsónakok üzemeltetői értesítik a Földközi-tengeren cirkáló civil hajókat a szállítmány várható helyéről és idejéről. Az ügyész újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy kézzel fogható bizonyítékokkal nem rendelkezik, de „erősen gyanakszik”. (http://www.reuters.com/article/us-europe-migrants-italy-ngo-idUSKBN17Z260). A szenátus védelmi bizottsága előtt pedig – arra a kérdésre, hogy miért hozakodik elő államügyész létére nyilvánosan olyan állításokkal, melyeket nem tud bizonyítani – azt válaszolta, hogy ügyészként úgy érezte, hogy „fel kell hívnia a jelenségre” a figyelmet. Olaszországban választási kampány van, a bevándorlás miatti félelmeket és ellenséges érzületek nagyon is fontosak. Nem csoda, a politikusok felkapták Zuccaro nyilatkozatait és hangosan követelik az NGO-k (civil szervezetek) ellenőrzését, megbüntetését. Rendőrt követelnek minden civil hajóra (ebből 12 cirkál jelenleg a migráció által érintett területeken és a mentések ca. 30%-át látja el.) Az olasz igazságügyminiszter hazugságnak nevezte beosztottja szavait (http://www.reuters.com/article/us-europe-migrants-ngo-idUSKBN17T21G). A parti őrség, amely hivatalból az ellenőrző szerv, nem tud arról, hogy bármi gond lenne a civil szervezetek működésével és hajóival. A politikai adok-kapok végül oda vezetett, hogy alapos vizsgálatot kezdeményeztek az ügyben. Ha a vizsgálat tényleg alapos és objektív lesz, akkor kiderül, hogy az ügyész gyanúja tényeken vagy csak rosszindulaton alapszik-e. De bizonyítéknak egyelőre semmiképpen sem nevezhető.

A másik „bizonyíték” a Frontex egyik jelentése, melyben utalnak rá, hogy a civilek azzal, hogy kimentik a vízen hánykolódó migránsokat, „akaratlanul” segíthetik a csempészek dolgát. Ez sem bizonyíték arra, hogy civil szervezetek „kevert népességet” akarnának Európában, szándékosan szállítják a migránsokat ide, antidemokraták, szembe mennek az emberek akaratával, rossz oldalon állnak, sőt mi több, egyenesen rosszat akarnak a magyar embereknek. Csupán arra a dilemmára mutat rá, melyet a menekült kérdés felvet: az embereknek segíteni kell, nem hagyhatjuk őket megfulladni. De ha nő a valószínűsége, hogy kimentik őket, a halálos veszély visszatartó ereje csökken, így egyre többen bátorodnak fel és döntenek úgy, hogy útra kelnek.

Az igazi kérdés nem az, hogy a civilek a titkos Európa-ellenes összeesküvők álcázott ügynökei-e. Ez Orbán Viktor saját, vagy azok rosszindulatú hazugsága, akik etetik ezzel. Az igazi probléma az, hogy mi legyen a vízből kimentett emberekkel?

Vissza kellene őket vinni Líbiába, és ha lehet, ott megoldani a gondjaikat: képezni őket és lehetőséget teremteni számukra az élethez? Jó. De a Frontex sem viheti őket vissza, a civilek sem. Ráadásul jelentős részük valóban igazi földi pokolból menekül, jogosult lenne a menekülőket megillető védelemre. De Líbia nem stabil ország, különböző törzsi fegyveres csoportok uralnak területeket. A miniszterelnök úrnak igaza van abban, hogy a legjobb az lenne, ha Líbiában lehetne mindezt intézni. Ehhez stabilizálni kellene az országot vagy legalább egy részét. De ezzel több probléma van. Az első, hogy Líbiának is van szuverenitása, és ha nem akar, nem enged be idegen erőket. (Mi nem engedjük be őket, de ők engedjenek be minket?) A második, hogy egy ilyen megszállás elég költséges. (Ki fizeti a révészt?) A harmadik, hogy az ott állomásozó európai hadak és civil apparátus vonzó célpont lenne a mindenféle militánsok, terroristák és emberrablók számára. (Vajon az Európai polgárok szeretnének-e, tolerálnának-e egy Szomáliához, Afganisztánhoz vagy Irakhoz hasonló helyzetet, ahol az áldozatok nem amerikai, hanem európai katonák és tisztviselők? És nem volna-e ez egyfajta újragyarmatosítás?) Azt elismerem, hogy ezek a kérdések egy bizonyos pont után eltörpülnek majd a problémák mellett, ha nem születik a migrációra hatékony megoldás. Ez viszont nem a civilek feladata. De a fő kérdés az, hogy a menekülők megelégednének-e egy ilyen megoldással, vagy mindenképpen Európába akarnának jönni, és keresnének más útvonalat?

És itt térek vissza a civilek elleni Orbán nyilatkozathoz, melynek minden szava elrugaszkodott a valóságtól.

  1. Egyelőre nincs bíróság előtt is megálló bizonyíték arra, hogy civilek és embercsempészek összejátszanának. De még ha lenne is, az sem jelentené automatikusan, hogy bárki „kevert népességet” akarna Európában. (Miért is akarna ilyet?) Egy miniszterelnök, aki szeretné, hogy komolyan vegyék, csak világos és cáfolhatatlan bizonyítékok birtokában tehetne ilyen súlyos kijelentéseket.

  2. A civilek a jó oldalon állnak. Mentik az embereket a vízbefulladástól. Ha Orbán Viktor magát „keresztény” politikusnak mondja, kérdezzen meg bármilyen felekezetet arról, hogy mi a legfőbb parancsolat Isten előtt, és azt fogja hallani, hogy az emberélet. Értem én, hogy ez úgy van kiforgatva, hogy a ma a vízbefulladástól megmentett ember, holnap majd terroristaként robbant fel engem. Ha nem ő, akkor a gyereke, ha nem engem, akkor majd a gyerekemet. De közvetlen életveszély jelenleg a fuldoklókra leselkedik és nem azokra, akik azon spekulálnak, hogy mi lesz majd. Ezen az alapon egy baleset mellett is el kell sétálnunk segítségnyújtás nélkül, mert ki tudhatja, hogy az, akin segítünk, később nem fog-e ártani nekünk? Vagy ha nem ő, akkor a fia, vagy ha nem nekünk, akkor a gyerekünknek. Akkor az evangéliumban Jézus tévedett, amikor nem a kohenitát vagy a levitát, hanem az irgalmas szamaritánust állította elénk példaképnek. Nem hangsúlyozhatjuk egyoldalúan az állam azon kötelességét, hogy óvnia kell az emberéletet. A menekülő élete is számít, nem csak a magyaroké. Arról pedig nem a civilek tehetnek, hogy a parti őrségnek átadott menekülteket hova viszik.

  3. A civilek nem antidemokraták és nem állnak szemben az emberek akaratával. Még Kádár elvtárs is azt mondta, hogy be ne dőljünk már a saját propagandánknak! Az emberek elutasítják az illegális bevándorlást nem 99, hanem 100%-ban. Menekülni azonban emberi jog és a menekülteknek joguk van védelemhez. A menekült nem illegális bevándorló, hanem a befogadó hatóságok által jogszerűen, tartózkodási engedéllyel ellátott ember. Minden felmérés szerint az emberek többsége Európában, sőt még Magyarországon is, úgy gondolja, hogy a valódi menekülteknek segíteni kell, és összeurópai megoldásra van szükség. Orbán Viktornak nem sikerült érvényes népszavazást összehoznia masszív kormányzati kampány ellenére sem, pedig annyi jó magyar adóforintot elköltött erre, amiről a civilek még álmodni sem mernek. Ő nem tartja tiszteletben a népszavazás eredményét. Tehát az emberek összeurópai megoldást akarnak, és nem kívánják a kegyetlen bánásmódot a menekülőkkel szemben. Ennek az ellenkezőjét szorgalmazni antidemokratikus. Ez megy szembe az emberek akaratával. Ez a rossz oldal. A demokrácia szabályai szerint. A hatályos törvények és nemzetközi szerződések szerint. (Melyek ugyebár mindenkire egyformán kötelezőek.) Az európai alapelvek szerint. Jézus tanítása szerint. Még Ferenc pápa szerint is. A civil szervezetek teszik a dolgukat és mentik az embereket, jót tesznek. Ez a magyar honpolgároknak sem lehet rossz. Rossz az lenne, hogy ha hozzászoktatnánk őket, hogy lehetnek érzéketlenek és kegyetlenek embertársaik szenvedései iránt.

Orbán Viktor is bizonyára jót akar a „magyar embereknek”, de azt rosszul akarja. Abban pedig mindenki egyetért, még Soros és a „migránssimogatónak” csúfolt civilek is, hogy vissza kell szerezni az ellenőrzést a határok felett, és a menekültek ügyét nem Európában kellene megoldani, hanem helyben: Afrikában és a Közel-Keleten. Amit még nem látni, hogy ezt hogyan lehetne kivitelezni. Pláne, hogy a német választási kampányban feltűnően kerülik a témát a felek. Pláne, hogy a törökökkel rendesen összerúgták a patkót és Erdogán túsznak használhatja a migránsokat. Pláne, hogy az olaszok egyre türelmetlenebbek, a recesszióból sem tudnak kilábalni, és ott viszont parázs téma a migráció a választások előtt.

A magyar miniszterelnök szerint nagyon egyszerű az ügy: kerítéseket kell építeni, árammal, gumibottal, ha kell bajonettel, tűzparanccsal kell távol tartani mindenféle migrációt és nem beengedni senkit sem, és eleve megmondani nekik, hogy ne jöjjenek és ne is próbálkozzanak. Hogy akkor hova menjenek, mit csináljanak? Nem érdekes. Ha éhen halnak, akkor éhen halnak, ha megkínozzák, leöldösik őket, nem a mi bajunk. Esetleg elküldjük nekik Bakondi Györgyöt Líbiába, hogy küldjön egy SMS-t azzal, hogy üljenek át egy másik csónakba, ha az övék süllyed. A lényeg, hogy mi erős és büszke – egyelőre még európai, de egyre inkább fél ázsiai, vagy tán egészen az - ország legyünk. Ázsiában ugyanis csekély az emberélet értéke. Az államérdek oltárán bátran feláldozhatóak milliók is. Csak akkor legalább a kereszténységet hagyjuk ki ebből, könyörgöm! Úgyis olyan sok visszaélést szenvedett már el ez a szép név.

A bejegyzés trackback címe:

https://gorbiczt.blog.hu/api/trackback/id/tr1312682387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röf 2017.07.24. 19:23:59

Ezért (is) fogtok bukni, 2018-ban.
Ebben az írásba annyi csúsztatás, annyi mellébeszélés, annyi hazugság van, hogy nincs értelme mondatról mondatra elemezgetni.
Nyomjátok csak bátran... :)

exterminador 2017.07.24. 19:26:53

@röf: pedig érdekelne, hogyan elemeznéd, droid.

röf 2017.07.24. 19:57:40

@exterminador:
Csak neked, csak most, csak egy példa:
".... jelentős részük valóban igazi földi pokolból menekül, jogosult lenne a menekülőket megillető védelemre. "
Sztán ezt honnan tudod, amikor eldobált papírokkal érkeznek, szakállasan és 13 évesen, azt hazudva ami jólesik.
Földi pokol? Hát hogy a volt gyarmattartók mit hagytak maguk mögött hátra, az lehet pokol, de hogy lőni nem lőnek az biztos.
Ehhez a problémához nekem nincs közöm....

Lesz még Magyar Köztársaság 2017.07.24. 20:03:13

@röf: "de hogy lőni nem lőnek az biztos."

Mint pl. Szíriában? Te hülye barom...

willcox 2017.07.24. 20:08:33

@röf: Kedves istenbarma, az a probléma, hogy ezresével vízbe fulladnak, elindulnak, pedig tudják, hogy kockázatos, ezért nagyon valószínű, hogy a pokolból jönnek. Láttam képeken gyermek holtesteket lebegni, de te ezzel ne törődj, igyad barbie hitler szavait.

exterminador 2017.07.24. 20:10:52

@röf: ja, Szíriában és Irakban nem lőnek. Valójában virágcsokrokat dobálnak! Csak az a rohadt Soros manipulálja a médiát! Minden bombázás CGI trükk!

röf 2017.07.24. 20:12:38

@Republic Forever!:
Bejöttél.
A "menekültek" több tucat országból jönnek.
Mind Szíria. Ja, nem...
Továbbá:
hogy van ez? a kigyúrt retek menekül, anyu meg a gyerek marad?
Ne vicceskedj már...
És ha a kigyúrt retek elmenekül, ki védi meg a hont? Anyu meg a gyerek?
És ha a kigyúrt retek megérkezik a müncheni pályaudvarra, holnap mit szeretne csinálni? Meg a jövő hónapban. Meg jövőre....
Sok sebből vérzik ez a migráncsolás, no....

exterminador 2017.07.24. 20:12:59

Egyébként nekem is az a véleményem, hogy a földközi-tengeri vircsaftot Líbia partjainál fel kell számolni. A témában zajló hazug fröcsögést nem bírom.

röf 2017.07.24. 20:14:15

@exterminador:
Neked is elmesélem, majd megoldja a problémát, aki összebaszta Irakot, meg Szíriát.
Hát nem?

röf 2017.07.24. 20:22:34

@willcox:
"Kedves istenbarma, az a probléma, hogy ezresével vízbe fulladnak, elindulnak, pedig tudják, hogy kockázatos, ezért nagyon valószínű, hogy a pokolból jönnek. Láttam képeken gyermek holtesteket lebegni, de te ezzel ne törődj, igyad barbie hitler szavait"
Rosszul tudod.
Azért indulnak el, mert megkapják a tájékoztatást, hogy Merkel Andzséla felső korlát nélküli wilkommenskultúrával fogadja őket. És kapnak hozzá térképet, jogi ismertetőt, mit kell hazudni...
És ha Catania-ban leterelték őket a hajókról, máris reklamálnak, hogy gyenge a net.
És persze letejeltek a szervezőnek, meg a maffiának, meg a görög komposnak. Én meg fizetek nekik...miért is?
Nincs elég hajléktalanunk?

rasztaszív 2017.07.24. 21:44:47

@röf: ha te megkapnád a tájékoztatást,akkor már indulnál is?elég ennyi?

melyik ország érdekel?

csakférfi 2017.07.24. 21:53:43

@röf:
Remélem az egyetemista bölcsész fiad alól nagypapa korában egy migráns gyereke ganajász ki!
Mivel dogozni nem akar senki.
Öregszik a kontinens vagyis a népessége.
Ezért kell a bevándorló aki kevesebbért is dolgozik.Mert az agyonművelt röf bácsi és néni nyugdíját nem a gyereke termeli ki.Mivel az azokon élősködik.....Jajj csak a kicsi fiamnak rossz ne legyen és ne érje semmi lelki sérülés!!
basszus ilyen álmatag szemforgató majmot mint te.
szerintem löveds öket a tengerbe.Ne szenvedjenek.Ilyen egy humánus európai diktátor.

legális 2017.07.24. 22:38:18

Az embercsempész meg az arra vetődő civilszervezet között csak annyi a különbség, hogy honnan kapják a lét.
Mindkettő illegálisan juttat Európába az itteni életre nem felkészült, többnyire tanulatlan és fiatal, életerős, hadköteles korú férfit.
Ezt hívják bűnszervezetnek.

1100011 2017.07.24. 22:45:05

@csakférfi:
"Mivel dogozni nem akar senki."
Ez így igaz, egy migráns sem akar dolgozni, de alkalmatlan is rá, mert nyelvet nem beszél, írni-olvasni nem tud még az anyanyelvén sem, érteni meg semmihez nem ért a kecskebaszáson kívül, amire ma Európában már nincs igazán nagy kereslet.

Szóval talán felejtsd el ezt a hagymázos álmot, hogy egy migráns vagy annak a kölyke bármilyen munkát is végez majd. Nem, a segélyből akar élni, vagy esetleg van még a kurvák futtatása meg a kábítószer-kereskedelem.
Van egy tippem, hogy a SUN fesztiválon a napokban elkapott két holland drogkereskedő bőrszíne sem fehér.

Proud Mary 2017.07.24. 23:08:59

@csakférfi: jaja, a tavalyi 1 millióból 54 dolgozik Germoney-ban. kurva jól jártunk!!

Brix 2017.07.24. 23:23:39

Szerintem Oránnak igaza van: le kell számolni a farizeus politikával, és nekünk a saját érdekeinket kell tekinetni, nem a túlnépesedő afrikai és ázsiai országokét. A befogadás politikája megbukott , mert korlátlan mennyiségű ember fog jönni Afrika, Ázsia túlnépesedett régióiból. A megoldás: a határok lezárása, a menekültjog megváltoztatása és Európán kívüli táborok feláállítása. lenne... Az NGO-k bűnösök , mert az itt élő emberek akarta ellenére, ismeretlen hátterű és szándékú, kultúridegen embermilliókat szállítanak be Európába. Az a probléma , hogy az NGO-k valójában nem is adományi pénzből élnek, hanem az emberkereskedelem hasznából részesülnek... Több 10 millió eurós hajókkal járnak, amelyeknek csak a napi rezsi díja is 10 ezer eurós összeg... Ezt nem finanszírozza senki más, csak a szervezett bűnözés...Le kell tartóztani őket és börtönbe zárni mindet! Nálunk is ezt kellene tenni Helsinkiékkel és az Amnesty-vel....

1100011 2017.07.25. 01:30:36

@Brix:
Oránban ezt mondják?

leader of noobs · http://sjwriporter.blog.hu 2017.07.25. 03:42:27

"Ez sem bizonyíték arra, hogy civil szervezetek „kevert népességet” akarnának Európában, szándékosan szállítják a migránsokat ide, antidemokraták, szembe mennek az emberek akaratával, rossz oldalon állnak, sőt mi több, egyenesen rosszat akarnak a magyar embereknek. "

A civil szervezetek amellett, hogy hasznos tevékenységet is végeznek pl. menekülttáborokban, rogyásig vannak open border aktivistákkal, akiknek szinte pontosan ezek a céljaik. Nem lehet úgy tenni, mintha
csupán eltökélt, jóravaló életmentőkről lenne szó. Ezek az emberek és a támogatóik nagy része elvakult politikai szélsőséges vagy legalább olyan emberek, akik a politikájukat kizárólag az együttérzés "szent" értékére alapozzák tekintet nélkül bármilyen más szempontra. Nem klasszikus rosszakarók, hanem inkább elvakult jóakarók.

Egy kis ízelítő:

IOM, az ENSZ migrációs szervezete:
A migránsok elhagyatottak, hálásak, képzettek, együttérzőek, reményteljesek, leleményesek, sikeresek (LOL), emberek. A migráció elkerülhetetlen, a migráció szükséges, a migráció kiívánatos.
twitter.com/UNmigration/status/878711844260651008

"Global news for activists campaigning for the freedom of movement and an end to migration controls."
www.facebook.com/pg/NoBordersNews/about/?ref=page_internal

"The refugee crisis in Europe could have been averted if these people were free to purchase plane tickets or train tickets to wherever they wanted."

"People who believe in open borders believe that arbitrary political boundaries should not dictate people’s real political and human rights."

"Those opposed to a more generous system of immigration are using the national security argument to further fuel xenophobic and restrictionist views."

"I support open borders not just for refugees, but for anyone who sees migration as a way to escape deprivation or simply empower themselves. "

Tehát: Egy állampolgár nem értékesebb, mint egy akármilyen országbeli. A szabad mozgás emberi jog. Fel kell számolni a határokat a kolonializmus miatt a szegény országok lakói megérdemlik, hogy "ide" jöhessenek. Idegengyűlölet, blablabla.

inthesetimes.com/article/18498/do-we-need-open-borders

röf 2017.07.25. 07:13:56

@csakférfi:
"Öregszik a kontinens vagyis a népessége. Ezért kell a bevándorló aki kevesebbért is dolgozik.Mert az agyonművelt röf bácsi és néni nyugdíját nem a gyereke termeli ki"
Na vaze, téged mesterségesen hülyítettek el, vagy így születtél?

Anders Behring Breivik 2017.07.27. 06:17:08

"Az igazi probléma az, hogy mi legyen a vízből kimentett emberekkel?"

Nem kell baszakodni, ott helyben fejloves mindegyiknek, a tema lezarva, megoldva.

csakférfi 2017.07.27. 07:21:30

@röf: "Jajj csak a kicsi fiamnak rossz ne legyen és ne érje semmi lelki sérülés!!"

"Na vaze, téged mesterségesen hülyítettek el, vagy így születtél?"
Te sem vagy egy észlény.
Ha ezen problémát nem veszed észre.
Mégis mit gondolsz???
Mi a tökömből élsz TE és a gyerekeid olyan fényesen???

:) :)

röf 2017.07.27. 13:32:06

@csakférfi:
Miből élek?
Mondhatnám magánügy, de: van három diplomám, és egy külföldi tulajdonú munkaadónak próbálok annyi hasznot hajtani, hogy megérje neki engem alkalmazni még olyan áron is, szentségtörő módon nem fogy el a fizetésem hó végére, és nem kényszerülök kölcsönből tengődni.
Tudom, nem ez a kívánatos liberál-modell, de sajnos olcsóbban nem adom magam.
Lehet irigyelni, de lehet utánozni is.

csakférfi 2017.07.27. 18:06:00

@röf:
Három diploma???
Aztaaa.
Aztán barátom szántani vetni aratni,kenyeret sütni.Dúst feldolgouzni tudsz-e?
Maltert keverni?Falat rakni.
Villanyt szerelni??
Mert lehet hogy lesz pénzed 20-30 év múlva ezekre.
Csak nem lesz olyan aki megcsinálja,mert mindenki arra vágyik ami Te vagy .
Jól élő diplomás aki az "alja" munkát nem végzi hanem megfizeti.
Van egyfajta "fejlődése" az országoknak és gazdaságuknak.
A lényeg az hogy mindig kell olyan aki szegényebb.Csakhogy lassan elfogy a "fejlődő" állampolgár és a robotok még mesze vannak.
Szóval ajánlom nyugdíjas korodra tanuld meg ezeket.

ongondoskodas.blog.hu/2017/05/29/nyugdijkatasztrofa_kozeleg_a_vilaggazdasagban

Ajánlom figyelmedbe.Ne érjen meglepetésként.
:)
süti beállítások módosítása