Görbicz Tamás

Görbicz Tamás

Öcsény hősei

2017. szeptember 29. - gorbiczgy

Bevallom, mérhetetlen szomorúság vett rajtam erőt, amikor erről a településről, és az ott történtekről először hallottam, egészen addig, amíg meg nem néztem a videókat*.

Akkor felderengett egy kis remény.

Ahogyan a panzió tulajdonos beszél, azt tanítani kellene a teológiákon. Fogalmam sincs milyen felekezetű, de amit mond, az a felebaráti szeretet himnusza. Bár tönkretették a furgonját, még sem fél, de amíg az anyák rettegnek, kíméli őket… A másik hős a szememben a polgármester, aki inkább lemondott, minthogy együtt dolgozzon olyan képviselőkkel, akik a tettlegességig uszítják a félrevezetett és tudatlan embereket, és olyan rendeletet akarnak elfogadni, hogy csak oltási könyvvel lehessen a faluban üdülni. Persze normális országban, nem neki kellene lemondania, hanem az uszítóknak. De ez már egy ideje nem egy normális ország. Ennek ellenére még a falubeliek között is vannak emberek, akik tudják, hogy a másik embert nem a származása vagy a bőre színe szerint kell megítélni, hanem a jelleme és a tettei alapján. Teszik ezt annak ellenére, hogy a kormányzati agymosó propaganda nyílván rájuk is hat, és tudják, hogy a felhecceltek indulatai emiatt őket is érik majd. És mégis képesek józanul, ember módjára gondolkodni. Ez igazán csodálatra méltó és felemelő, és ad némi reményt. Mindig van maradék – vonja le a következtetés Pál abból, amit az Úr Illésnek mond – „De meghagytam magamnak 7000 férfit, akik nem hajtottak térdet a Baálnak” és Jézabel állami propagandájának. Az emberek a sok hazugság közt is, képesek megőrizni a józan eszüket és a tisztességüket. A rémhírterjesztés tényállása ugyan is ez:

Aki … nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely … alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.” 337. § A kommentár hozzá teszi: ez a bűncselekmény csak szándékosan követhető el. Ezt a bűncselekményt pedig naponta elköveti pártunk és kormányunk, amikor hazudik és elferdített tényeket közöl a migrációval kapcsolatban.

A panziós és a polgármester, ők az én hőseim, az Úr Jézus gazdag áldása és kegyelme szálljon rájuk! Embernek maradni egy embertelen világban, nem félni az üvöltő oroszlántól – ez az igazi keresztény élet, és nem szenteltvízzel felavatni stadionokat meg traktorokat.

Persze sok kérdés is felvetődik. Vajon ezek a magukból kivetkőzött családanyák és – a panziós szavaival élve – „jó srácok”, ugyanígy viselkednének, ha az állami médiumok nem uszítanák őket? Ha a tendenciózusan tálalt híradásokkal, nyílt uszítással nem fertőznék meg folyamatosan az elméjüket és a lelkiismeretüket? Tényleg igaz az, amit Lázár János, felelős miniszter mond, hogy ilyenek vagyunk, mi magyarok? Sötétek, gyűlölködök, buták, babonásak, agresszívek, hiszékenyek és gyávák? Ennyire lenéz bennünket, vagy tényleg ez a helyzet? S ha ez a helyzet, nem kellene ez ellen tenni valamit? Nem éppen neki és a többi nagyhatalmú embernek kellene példát mutatnia nagyvonalúságból és emberségből? Vagy úgy védjük a „keresztény értékeket”, hogy közben azok megsemmisülnek az emberekben? Mert aki képviselte ebben az ügyben a „keresztény értékeket”, az bizony a polgármester és a panziós.

Lázár miniszter úr tanácsa minderre, hogy többet kellene beszélni az emberekkel. Ez jó tanácsnak látszik. Csak nézve a falugyűlésről készült felvételeket, éppen az bennük a brutális, hogy a felheccelt emberek szóhoz sem hagyják jutni a másik felet. Ahogyan a központosított kormánypropagandában sem szólal meg soha a másik oldal. A csőcselékké vált polgár pedig éppen azt élvezi, hogy leordíthatja a másikat, és befojthatja a szót. Ha elfogynak az érvek, jöhet az indulat. Éppen emiatt merül fel az eset kapcsán számos kérdés.

Megteheti-e egy panziós, hogy azt fogad be a saját tulajdonába levő panzióba, akit akar, vagy ehhez hozzá kell járulnia az adott közösségnek? Ha gazdag arab sejkek érkeztek volna, akkor is ez lenne a reakció? Adott estben megvédené-e a magyar állam az oltalma alatt álló menedékeseket, ha egy felheccelt tömeg meg akarná lincselni őket, vagy csak egy cinikus mosoly lenne a válasz: „Ja kérem, ilyen a magyar társadalom.” Megvédi-e a rendőrség a panzióst vagy a hozzá hasonlókat az állami propaganda által felheccelt emberektől, vagy a rendőrök összekacsintanak velük, hogy tudják, nem lesz semmi bántódásuk, az állam velük szemben másképpen alkalmazza majd a kérlelhetetlen szigort. Van-e visszaút, vagy ha a migránshisztéria elül, akkor oda kell-e dobni majd valami vagy valaki mást a csürhévé vált népeknek, hogy ne a hatalom ellen forduljanak? És ki lesz az, ki lesz a következő bűnbak? És tényleg ez volna az Orbán-terv, hogy amúgy normális családanyákból és dolgozó emberekből üvöltő, nyüszítő csürhét csináljunk? Ez kell a harchoz? Ettől lesz erős az országunk?

És még egy kérdés.

Ha ezek a hírek eljutnak Orbán Viktorhoz – ha eljutnak -, mit érez? Érez-e némi felelősséget, szégyent? Vagy inkább a jól végzett munka örömét? És Balogh miniszter-lelkész úr? Tényleg erre az emberi erőforrásra szeretne támaszkodni a jövőben? Ilyen országot akarunk? Ilyenek akarunk lenni (vagy maradni – ha Lázár Jánosnak igaza van)? Vagy elhiszik, hogy ez csak amolyan kisiklás, egyedi eset? Vagy ők is tudják, hogy nem az, csak elkönyvelik „járulákos veszteségnek”, a szent cél érdekében „szükséges rossznak”?

Amíg vannak FÜLÖP JÁNOS polgármesterhez és FENYVESI ZOLTÁN panziótulajdonoshoz hasonló EMBEREK – az ügyben tanúsított emberi nagyságukért megérdemlik, hogy Nemecsek Ernőhöz hasonlóan, csupa nagybetűvel írjuk a nevüket –, addig van remény. Ha lemondatták, elhallgattatták, elüldözték, megfélemlítették az utolsó ilyen embereket is, akkor pedig jöhet az Antikrisztus. A „magyar emberek” pálmaágat lengetve, köntöseiket az útra terítve, hangos hozsannázással (na jó, az zsidó dolog, inkább csujogatásokkal és karikás ostor csattogtatással) mennek majd elé, hogy hódolattal üdvözöljék, mint megmentőjüket. Azután együtt megy majd a tömeg a Bazilikába, hogy Erdő Péter Te Deumot celebráljon neki, mint annak idején az akkori hercegprímás Haynau előtt.

Remélem, ez csak egy rossz álom, és hamarosan felébredünk belőle. Talán a most rettegő, gyűlölködő emberek is belenéznek a tükörbe, amit Őcsény állít eléjük és megkérdik maguktól: miféle ember is vagyok én?

*Ezekről a videókról van szó:

https://www.youtube.com/watch?v=FsPoEuOouRw

http://index.hu/video/2017/09/29/ocseny_migransok_menekultek_soros/

A bejegyzés trackback címe:

https://gorbiczt.blog.hu/api/trackback/id/tr1112911167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lavinia Pinkerton 2017.09.30. 13:36:48

Ez nem rossz álom. Ilyen vérszopó a fidesz népe. Orbánnak igaza van. Ez az ő népsége.
Ilyenek voltak a vidékiek azelőtt is, és azelőtt is fideszesek voltak.
Sok falu támadt már rá beköltözőkre, átutazókra, intézeti gyerekekre, mentősökre, segítőkre, mindenféle emberre büntetlenül.
Csak Olaszliszkát büntették meg egyedül.
A vidékmagyarok ilyen vérszopó barmok.

illaim 2017.09.30. 13:41:00

@Lavinia Pinkerton: Ne általánosíts, mert akkor te sem vagy különb az öcsényi csürhénél!

Conchobar 2017.09.30. 13:56:30

"Talán a most rettegő, gyűlölködő emberek is belenéznek a tükörbe, amit Őcsény állít eléjük és megkérdik maguktól: miféle ember is vagyok én?" - Igen, ezért van szükség a migránsokra alias 'menekültekre', hogy egyesek különlegesnek érezhessék magukat, hihessék magukról, hogy ők az irgalom, az emberszeretet, megtestesült jóság blablabla szobrai. Csakhogy az őcsényieknek nincs szükségük önmaguk ilyesféle hülyítésére, nekik csak arra lett volna szükségük, hogy legalább előre tudomásukra hozzák és a beleegyezésüket kérjék, hogy valakik a nyakukba akarnak önteni idegeneket. Mert biztosan nem a panzió 4 fala között akarták tartani azokat idegeneket. A posztíró az ő nyájaskodó stílusában gyűlöletkeltésről meg effélékről huhog, és közben nem sül le a bőr a képéről (merthogy mi másnak lehet tekinteni a kormány elleni kirohanásait, mint hangulat-, gyűlöletkeltésnek).

panteon 2017.09.30. 14:04:46

Szánalmas volt nézni azt a sok agyhalott ,primitív, három osztályos parasztot. Ezeknek nincs agyuk, nem tudnak gondolkodni, érvelni. Persze, hogy senki nem akar bajt a településén, de ez a tájékozatlanság, sötétség és rossz indulat elképesztő.
Erre nem mentség, hogy ezzel van telel a média, mert aki kicsit is utána néz dolgoknak tudni fogja, hogy félrevezeti egy törpe cigány.
Az Őcsényi gondolkodás szerint ha minden migráns terrorista, akkor minden vidéki, egy sötét, egybites földtúró paraszt.

nemecsekerno_007 2017.09.30. 14:07:46

A hőbörgő többség akkor találkozott ezzel a településsel amikor elhajtott mellette az autópályán. Attól hogy az ország 1-2 kisebb részén megvalósult az EU-s életszínvonal, máshol nem és utóbbiban nem az a fő problémájuk, hogy hány migránst fogadjanak be v. lesz-e melegfelvonulás. Azt meg nehéz lesz ezeknek az embereknek elmagyarázni miért is szolidárisabbak egyesek a migránsokkal mint velük. Akkor kik is élnek alternatív valóságban?

Fergio 2017.09.30. 14:11:47

@Conchobar: Mi köze az őcsényi embereknek ahhoz, hogy kik nyaralnak egy helyi panzióban? Mit szólnál te, ha a város/falu lakói beleszólnának abba, hogy te kiket fogadhatsz a saját panziódban/házadban? Nerm akarták a nykukba öntei - csak ehhez kellene még vagy 100 IQ, ami nincs - hanem nyaraltatták volna őket. Nem telepednek le, nem alapítanak ott családot... melyiket részét nem érted? A hangulat- és gyűlöletkeltést a kibaszott kormányod csinálja folyamatosan. Gyűlöletkeltésre gyűlöletkeltés a válasz. Ez van, ezt kell szeretni.

nemecsekerno_007 2017.09.30. 14:15:31

@panteon: mert te a k*****tt nagy tájékozottságodban mit tudtál eddig ezekről az emberekről? Azon kívül, hogy toleránsnak kellene lenniük? Már ha migiket akarnál üdültetni náluk. Előbb szót kéne érteni velük, ha a kormánynak sikerült neked is sikerülhet

nemecsekerno_007 2017.09.30. 14:19:43

@Fergio: Ajánld fel az apartmanod, ha nincs akkor keress egyet a közeledben és győzd meg a tulajt.

Conchobar 2017.09.30. 14:22:40

@panteon: "Ezeknek nincs agyuk, nem tudnak gondolkodni, érvelni." - De neked van agyad, ugye? Te aztán qrvára tudsz ám érvelni. Bár mifelénk más a neve, mifelénk nem 'érvelés' a neve, hanem mocskolódás

Fergio 2017.09.30. 14:23:00

@nemecsekerno_007: Valaki felajánlotta a panzióját a nyaraltatásra. Nem győködték, nem keresték... Melyik részét nem érted??

Jakab.gipsz 2017.09.30. 14:26:34

@Lavinia Pinkerton: @Fergio: @panteon:

Romlottak, aljasok és hazugok vagytok!

Egy szavatok sem igaz.

Conchobar 2017.09.30. 14:26:41

@Fergio: "Mi köze az őcsényi embereknek ahhoz, hogy kik nyaralnak egy helyi panzióban?" - Mit nem értesz azon, hogy 'biztosan nem a panzió 4 fala között akarta bezárva tartani azokat idegeneket a panziós' ? Azok az idegenek kontaktusba kerültek volna az őcsényiekkel

nemecsekerno_007 2017.09.30. 14:30:06

@Fergio: jaja, darázsfészekbe nyúlt, ettől még a lehetőség adott számodra amit felvázoltam. Üzleti közegben ilyesmi lehetne a "magasabb hozzáadott érték" az "összeszerelö üzem" helyett. Már ami a probléma konstruktív megoldását illeti. Persze egyszerűbb a patást szidni, v. a tudjukkiket

Fergio 2017.09.30. 14:30:39

@Conchobar: Mi az hogy "biztosan"? Miért kellett volna kontaktusba kerülniük idegeneknek a falusiakkal? Tehát te úgy gondolod, hogy talán, és ez már egyből úgy is van. Aha. Akkor még filózgassál hülyeségekről, és hidd is el őket, mert másképpen nem lehet megmagyarázni a büdös nagy semmit, ami még meg sem történt.

Conchobar 2017.09.30. 14:32:31

@Fergio: " A hangulat- és gyűlöletkeltést a kibaszott kormányod csinálja folyamatosan. Gyűlöletkeltésre gyűlöletkeltés a válasz. " - Mert neked nem kormányod, demokrácia bajnoka? Magyarázd már el: mi értelme van idegenek érdekében országunkon belül, sőt a magyarságon belül kelteni a gyűlöletet és a feszültséget (merthogy evvel ellentétben a 'kormányom' állítólagos gyűlöletkeltése idegenek, Soros, migránsok ellen irányul)

jandera 2017.09.30. 14:35:34

@Fergio: "Azok az idegenek kontaktusba kerültek volna az őcsényiekkel" HŰHA ! ! !
Szegény öcsényiek összemigráncsozódtak volna, és most mi lenne velük ! Én bizony szóba nem állnék olyan emberrel, akinek a barátja ismerőse annak, aki egy migráncs mellett ment el az utcán...

Conchobar 2017.09.30. 14:35:39

@Fergio: "Miért kellett volna kontaktusba kerülniük idegeneknek a falusiakkal?" - Ember! Ha nem tartják őket bezárva a panzióba, meg nem is éjszaka engedik ki őket az akkor már néptelen utcákra, akkor csak kontaktusba kerültek volna a helyiekkel, nemde?

Fergio 2017.09.30. 14:37:04

@nemecsekerno_007: Te azt gondolod, hogy én nem fogadnék be néhány családot, ha megtehetném? Nálam ez a fajta szarkavarás nem műkdik, mert ismerek arab embereket - kb. 5 családot - akik itt élnek évek óta, és nem fosok tőlük, mint egyesek. Bocs, de hogy te mit szeretnél, és mit vázolgatsz nekem, az senkit sem érdekel.

Ekrü 2017.09.30. 14:38:01

@Fergio:" Mi köze az őcsényi embereknek ahhoz, hogy kik nyaralnak egy helyi panzióban?"-Ez nem is olyan régen történt:
alfahir.hu/12_eves_kislanyt_akart_megeroszakolni_egy_menekult_bicsken
index.hu/belfold/2016/09/12/kiskoru_eroszak_menekult_bicske/
Tudta volna a panziós garantálni,hogy az ott nyaraló migránsok csak a panzió területén tartózkodnak?

d.j 2017.09.30. 14:38:24

@nemecsekerno_007: Te mi az anyád picsájáról beszélsz? Ki nem volt itt toleráns? Gondolkodjál már mielőtt hülyeségeket okádsz ki a szádból. A kibaszott orbánod miatt most ott tartunk, hogy magyar fordul magyar ellen, bazdmeg. Ez kell neked, te sötét paraszt? Ez? A történet szempontjából meg mindegy, hogy hol történt. A vidéki suttyók, azok mindig vidéki suttyók maradnak. Bizalmatlan, gyűlölködő tudatlanok vannak többségben, akiknek adja a lovat alájuk, a rohadék törpecigány. Egyetért velük és helyesli, érted? Mikor az ő dolga az, hogy minden magyar állampolgárt képviseljen, ne a gyűlölködő acsarkodókat. Kibaszott fideszes bunkók, egy trágyadombot csináltak az országunkból

Conchobar 2017.09.30. 14:38:34

@jandera: "Szegény öcsényiek összemigráncsozódtak volna, és most mi lenne velük !" - Hagyd már meg nekik a jogot, hogy eldöntsék, ők kikkel, vagy kikkel nem akarnak együtt lenni, ők kiket látnak szívesen a falujukban, illetve, kiket nem látnak szívesen. Ne akard másokra tukmálni a saját haverjaidat

Nagykörúton túli magyar 2017.09.30. 14:38:42

Tisztelt Fenyvesi Zoltán Panziótulajdonos Úr!

Hallottuk, hogy szívesen befogadna rászoruló embereket. Jövő hétvégétől szeretnénk akkor menni a családommal a panziójába, hogy ne vesszen kárba a nagylelkűsége. Továbbá unokaöcsém családja is csatlakozna majd a későbbiekben.
Az étkeztetésünkkel nem lesz probléma, nem kell vallási szokásoknak megfelelni.

Köszönjük a nagylelkűségét!

ui.: Magyarok vagyunk, remélem ez az információ nem módosítja a felajánlását.

Conchobar 2017.09.30. 14:39:55

@d.j: " A kibaszott orbánod miatt most ott tartunk, hogy magyar fordul magyar ellen, bazdmeg" - Nem Orbánod miatt, hanem kibaszott idegenek ugrasztanak téged Orbánodra

Conchobar 2017.09.30. 14:40:29

@Conchobar: jav: Nem Orbánod miatt, hanem kibaszott idegenek miatt ugrasztanak téged Orbánodra

d.j 2017.09.30. 14:40:54

@Ekrü: Török menekült? Na ne röhögtess.

morph on deer 2017.09.30. 14:41:54

“... a magyar ember szereti a gyerekeket, és az elesetteket mindig szívesen segíti, de annyit hazudoztak migránsügyben, hogy ha azt mondják, hogy gyerekek fognak jönni, arra azt mondja a magyar, először gyerekek, aztán a szülők, aztán családegyesítés, és ott vagyunk a bajban. Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket.”

Gondolom, mikor viktorka az úttörőtáborban nyaralt, akkor is előbb a szülei mentek, és csak utána történt családegyesítés, és ott voltak a bajban?

Vagy mi van?

Valóban egy ilyen sötét tapló a magyar miniszterelnök, hogy már nyíltszínen dícséri az önbíráskodást, és szemrebbenés mélkül hazudik is mellé?
Különös tekintettel arra, hogy a vidékiek már csak a kormány útmutatásával találkoznak a menekültekre vonatkozóan, tehát nem más “hazudozott” a migránsokról..!

Ezek az emberek a magyar államtól kaptak tartózkodási engedélyt, és épp Pécs és környékének szépségeit akarták megmutatni nekik, NEM AKARTAK ŐCSÉNYBE KÖLTÖZNI!

Akkor mi is van, viktor?

Remélem, hogy a magyar emberek minél hamarabb ugyancsak ugyanilyen “határozottan, hangosan és érthetően fejezik ki a véleményüket” rólad, - csak hogy legyen fogalmad róla, mit is helyeselsz!
Gondolom tetszeni fog.

Fergio 2017.09.30. 14:43:12

@Conchobar: Attól még, hogy kimész az utcára, még nem kell kontaktusba kerülnöd senkivel. Az, hogy elmész mellette az utcán, az nem kontaktus. Kontaktus az, ha hozzászólsz, megérinted, stb. De akkor ilyen alapon úgy gondolod, hogy az emberek beleszólhatnak bárki életében egy faluban, hogy kiket fogad be a házába... hiszen úgyis kontaktusba fognak kerülni, és akkor nehogymár ne mondják meg! Igaz? Na erről nyilatkozzál.

Conchobar 2017.09.30. 14:43:29

@d.j: " Kibaszott fideszes bunkók, egy trágyadombot csináltak az országunkból" - Ki fene vagy te, hogy a'ti országotokból' trágyadombot csináltak. Nem ti csináltok trágyadombot azzal, hogy idegenek miatt csináljátok a hangulatot a magyarságon belül, a vidékiek és a kormány ellen?

nemecsekerno_007 2017.09.30. 14:44:41

@Fergio: Az Öcsényiek se tőlük fosnak ember :) Beszélsz itt hülyeségeket. Az ellenzékről meg a velük együtt jajgató demokrata választókról már csak Woody Allan jut eszmbe: Nem értem, hogy taníthat maga bármit is a Columbia Egyetemen :). Nem véletlen, hogy nem az ellenzék van hatalmon :)

d.j 2017.09.30. 14:44:55

@Conchobar: Te tévedésben élsz. Orbán amióta a politikai pályán van, ebből él. Gyűlöletkeltésből, de most oda jutottunk, hogy miatta fordul magyar-magyar ellen. Rohadék egy patkány volt és még mindig az. Csak egyet jegyezz meg, addig kellenek az ilyen seggnyalók neki, mint te is, amíg az érdeke ezt diktálja. Le sem szar téged sem, meg engem sem, mert nem jelentünk neki semmit.

Ekrü 2017.09.30. 14:45:10

@d.j: Hát az Index írta,lásd a linket...Ők biztos nem hazudnak,nem igaz? :))

Conchobar 2017.09.30. 14:46:26

@Fergio: "Attól még, hogy kimész az utcára, még nem kell kontaktusba kerülnöd senkivel. Az, hogy elmész mellette az utcán, az nem kontaktus." - De én nem akarok még annyi kontaktust se, hogy elmenjen mellettem. Nem akarom a közelemben tudni, főleg oltási bizonyítvány nélkül

Fergio 2017.09.30. 14:47:08

@Ekrü: Miből gondolod, hogy minden menekült nőket akar erőszakolni? Ezt adagolta az agyadba a kormány propaganda? Tudod hány muszlim vallású ember él Magyarországon? 20-50.000 között. Mind nőket akar erőszakolni. Hány olyan bűnesetről hallottál itthon, hogy muszlim vallású ember megerőszakolt bárkit is? És cigányról?

d.j 2017.09.30. 14:47:09

@Conchobar: Ki csinálja a hangulatot? Gondolkozz el, mikor mész az utakon és nézed a migránsozó óriásplakátot, meg kitörlöd a segged a nemzethy konzultációs kérdőívvel.

nemecsekerno_007 2017.09.30. 14:49:03

@d.j: próbáld értelmezni ami írtam, még sikerülhet. Idő kérdése :)

Conchobar 2017.09.30. 14:49:05

@d.j: "Gyűlöletkeltésből, de most oda jutottunk, hogy miatta fordul magyar-magyar ellen." - Nem! Nézz már magadba (a kibaszott ellenzéki propaganda helyett) Idegenek miatt, idegenek érdekében fordulsz te a magyarok ellen

kvadrillio 2017.09.30. 14:51:56

Orbán Viktor: a jövőt magyar nyelven írják

InfoRadio.hu / MTI

2017.09.30. 13:54
Okosrádió
Meghallgatom
Élő adás

Legfrissebb hírek
Közlekedési hírek
Időjárásjelentés
Orvosmeteorológia
Sporthírek
Gazdasági hírek

Aréna
Magazin
A nemzeti büszkeség kora következik az egész Kárpát-medencében - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Kolozsváron, a reformáció 500. évfordulójára szervezett jubileumi év legnagyobb erdélyi rendezvényén, ahol a legszorosabb értelemben vett lelkipásztori szolgálatot fogalmazott meg elvárásként a teológus ifjúság számára.

A kormányfő beszédében úgy fogalmazott: a jövőt magyar nyelven írják.

Nemzeti missziós parancs megkeresni és megtartani a magyar közösségeket, "a mi küldetésünk, hogy kiharcoljuk, hogy szülőföldjükön boldoguljanak, magyarul tanulhassanak, magyarként élhessenek" - emelte ki.

"Ha 500 év történelmének súlya alatt is megálltunk egyenesen, akár a tölgy, akkor meg fogunk állni a következő 500 évben is" - hangoztatta Orbán Viktor.

AHHOZ AZ KELL, HOGY TE VIKTOR BÁCSI ÖRÖKRE ELTŰNJ A HATALOMBÓL, MERT MIATTAD HALT MEG MILLIÓNYI EMBER, MIATTAD VÁNDOROLT KI MILLIÓNYI MAGYAR ÉS MIATTAD SENYVED, NYOMOROG JELENLEG IS SOKKKKKKK MILLIÓNYI MAGYAR EMBERTÁRSUNK !!!!!

Conchobar 2017.09.30. 14:52:16

@d.j: "Ki csinálja a hangulatot? Gondolkozz el, mikor mész az utakon és nézed a migránsozó óriásplakátot" - Azok a plakátok engem nem érdekelnek, a konzultációs kérdőívek se. Egyiken se magyarokról van szó. Téged miért zavarnak, arab vagy? Netán Soros gyereke?

morph on deer 2017.09.30. 14:52:18

@Conchobar:
“Azok az idegenek kontaktusba kerültek volna az őcsényiekkel”

És? Megtudták volna, hogy forog a Föld?

Vagy csak kiderült volna, hogy ugyanolyan emberek, mint bárki más, és egy szó sem igaz a rühes propagandából?
Vagy esetleg már megint nem erőszakoltak volna meg senkit, és elmaradtak volna a robbantások is?

Gondolom, a panziós furgonját is azért rongálták meg, hogy nehogy a “tömegbe” hajtson vele Abdul, az öt éves terrorista, nem?
“Önvédelemből,” ahogy megtudtuk...

Ekrü 2017.09.30. 14:54:25

@Fergio:" Miből gondolod, hogy minden menekült nőket akar erőszakolni?"-Nem,nem gondolom,hogy mindegyik erőszakolni akar.De ha akár egy erőszakot vagy terrorcselekményt (ebből is bőven kijutott az utóbbi időkben)is meg lehet gátolni azzal,hogy nem engedjük be őket ,már megérte.És ez nem gyűlölet,hanem a józan ész.Az ember ugye szereti a farkast,hisz ő is Isten teremtménye,de azért nem olyan hülye ,hogy beengedje a bárányok közé.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.09.30. 14:56:00

A főcigány már méltatta is a fenyegető / kerékkiszúrókat. Szóval ha a fidesz marad hatalmon, akkor ez a jövő. Nincs már gátlás, nincs visszaút.

Fergio 2017.09.30. 14:56:09

@Conchobar: Ilyen törvény, vagy szabály nincs sajnos. Minden embernek lehetősége van kimenni az utcára. Ha tetszik neked, ha nem. Tehát akkor magyar ember sem mehet Őcsénybe oltási bizonyítvány nélkül. Hordjam magamnál mostantól? (Azt sem tudom, hol van...) Anyakönyvi kivonatot is vigyek magammal? És ki ellenőrzi? Kinek van joga elkérni? Neked van? És mivan ha van oltási bizonyítványom, és most jöttem haza Afrikából egy jó kis ebolával, ami nincs a bizonyítványomban? Még nem nyilatkoztál a másik kérdésről. Halljuk.

morph on deer 2017.09.30. 14:58:19

@Ekrü:
“Az ember ugye szereti a farkast,hisz ő is Isten teremtménye,de azért nem olyan hülye ,hogy beengedje a bárányok közé.”

Oda nem. Csak a parlamentbe, egy miniszterelnök bőrében.

Fergio 2017.09.30. 15:02:52

@Ekrü: Még egyszer kérdezem: hány muszlim nemi erőszakot elkövetőről hallottál Magyarországon az elmúlt években? Ilyen alapon - ami akár még jogos is lehetne -, egy csomó ország állampolgárát ki kellene tiltani az országból. A cigányok például a bűncselekmények többségét követik el. Zavarjuk el őket az országból, mert potenciális veszélyt jelentenek mindenkire... Értem amit írsz, de Te is érted amiről én írok? Nem vagyok híve annak, hogy tömegével telepítsünk be arabokat az országba, mert szerintem a kultúrális különbségek túl nagyok ahhoz, hogy beilleszkedjenek. (A cigányoknak sem sikerült 600 év alatt, és ezt most nem antiszemita nézőpontból írom, hanem tulajdonképpen tényként.) De nem habzik a szám akkor, ha néhány család nyaraltatásáról van szó, főleg, ha azok a szerencsétlenek gyerekek...

Ekrü 2017.09.30. 15:05:37

@morph on deer: Ez a Te véleményed.Másnak meg más.Hogy kinek van igaza az meg majd kiderül 2018 tavaszán a választásokon.tavaszán

morph on deer 2017.09.30. 15:06:12

@Conchobar:
“Nem akarom a közelemben tudni, főleg oltási bizonyítvány nélkül.”

Gondolom az neked is van, nem?
Mert képzeld el, milyen kellemetlen is lenne, ha az említett Abdul (5 éves) pont tőled kapná el a veszettséget, és órákon belül menthetetlenül fideszes zombivá válna..!

Védőoltást minden józan magyarnak, emberek, vészesen terjed az ‘orbánkórság’, amelyik rövid időn belül képes kipusztítani a józan észt és az emberséget, vigyázat!

morph on deer 2017.09.30. 15:11:51

@Ekrü:
“Hogy kinek van igaza az meg majd kiderül”

Hogy kiben van erkölcsi tisztesség meg emberség az meg már kiderült, lásd fent.

Ekrü 2017.09.30. 15:19:25

@Fergio: Ezek szerint olyan sok nézetbeli különbség nincs közöttünk.Viszont én veled ellentétben meg tudom érteni az őcsényi embereket.Amíg ilyen híreket olvasnak,hallanak mint ezek:
index.hu/belfold/2016/09/12/kiskoru_eroszak_menekult_bicske/
pestisracok.hu/migrans-eroszakolt-meg-egy-magyar-lanyt-szilveszter-ejjel-budapesten/
www.lokal.hu/2017-03-baratnoje-15-eves-hugat-eroszakolta-meg-a-migrans-pest-megyeben/
index.hu/kulfold/2016/01/07/kolni_tomeges_eroszak_kikerult_a_belso_rendori_jelentes/
www.origo.hu/nagyvilag/20170904-negytagu-afrikai-migransbanda-nemi-eroszak-rimini-elfogas.html-ez csak pár darab,amúgy tele van vele a net.
És az utóbbi évek robbantásos merényleteiről nem is beszéltünk.Ráadásul az,hogy "állítólag" gyerekeket üdültettek volna,csak most utólag mondják.Végig csak menekültekről beszéltek meg családokról.Gondolom nem véletlenül....Az egésznek olyan manipuláció szaga van.

közép dunántúli régió 2017.09.30. 15:24:45

@Ekrü: az van. De az a Habony-médiából ömlik.

Ekrü 2017.09.30. 15:28:48

@morph on deer: "Nem akarom a közelemben tudni, főleg oltási bizonyítvány nélkül.”

Gondolom az neked is van, nem?"-Minden magyar állampolgárnak van.Ha a gyermeked bölcsibe,oviba vagy iskolába megy bizony be kell vinni bemutatni.Ha kollégista lesz akkor is,ráadásul minden én elején ilyenkor "egészséges környezetbe mehet "igazolást kell vinni.Az se olyan régi hír,hogy Olaszországba felütötte a fejét a malária:
nol.hu/kulfold/migransok-malaria-es-ruh-okoz-aggodalmat-az-olaszorszagban-rekedtek-kozott-1539741
Úgy gondolom ezek után azért nem árt az elővigyázatosság.

Ekrü 2017.09.30. 15:30:19

@közép dunántúli régió: Nézd szerinted Habony-média,szerintem meg nem.Szerintem meg az Index és társai hazudnak.Azt ,hogy kinek van igaza majd eldönti az élet.

EzSemEnVagyok 2017.09.30. 15:32:40

"A gyermeküdültetési akció keretében az első világháborút követően 1920 és 1930 között több tízezer gyereket vittek Hollandiába, Belgiumba, Svájcba, Angliába, Svédországba, Finnországba, hogy ott a gyerekek hónapokon vagy akár éveken keresztül nevelőszülők gondozására bízva megerősödjenek. A hollandiai közvélemény figyelmét a nehéz sorsú magyar gyerekek iránt Hollandia egykori miniszterelnöke, nagy befolyású teológusa, Abraham Kuyper lányai, Henriette S. S. Kuyper és Johanna H. Kuyper hívták fel, akik 1916-ban fél évig a budapesti holland missziós kórházban szolgáltak ápolónőként."

Debreceni Egyetem, Egyetemtörténeti Közlemények. (gerundium.lib.unideb.hu/megjelent/html/58be7596c9f64)

kvadrillio 2017.09.30. 15:36:32

HURRRRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ !!!!!!!!!!!!!!!! :o))))))))))))))))))))))))))))))))))))))...VIDEÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ.....

Valószínűtlen hajrával lettek világbajnokok a magyar evezősök
LovasG
LovasG követés
2017.09.30. 09:55

A Simon Béla-Juhász Adrián duó Kolláth Vandával kiegészülve pénteken szerzett aranyérmet a kormányos kettesek döntőjében a floridai evezős világbajnokságon, miután az utolsó néhány száz méter valami félelmetesen sikerült a magyar egységnek.

1500 méternél ugyanis még úgy nézett ki, hogy a dobogóra kerülésért lesznek harcban a britekkel és a németekkel, közben elől az ausztrálok biztos előnnyel haladtak, ötmásodperccel verték a mezőnyt.

Ezután robbantottak a magyarok: egyre nagyobb tempót diktáltak, és kétszázzal a vége előtt elhagyták a másik két egységet, és rámentek az ausztrálokra, akiknek időközben elfogyott az erejük. Ők haladtak a leggyorsabban, és 100 méterrel a vége előtt átvették a vezetést, végül egy félhajónyit vertek az ausztrálokra, ezzel világbajnokok lettek a nagy hajrá után.

Az egész szezon során arról ábrándoztunk, hogy így fogunk nyerni. Az egész versenyt nagyon élveztük – mondta Simon Béla a verseny után.

Fergio 2017.09.30. 15:46:40

@Ekrü: Megnéztem a cikeket amiket belinkeltél. Az egyik egy afrikai menekült, a másik egy szír, aki az aktus során bedurvult, stb. Oké, van egy-két eset. Hány menekült ment is át az országon az elmúlt 2 évben? 50.000? 100.000? (Ott dekkoltak a Keletinél vagy 2 hétig) De akkor kérdezem, hogy a cigányoktól mért nem félnek az őcsényiek? Linkeljek be én is vagy 2000 posztot, vagy tudod Te is, hogy mennyi bűncselekményt követnek el? Orbánék a menekültekkel kapcsolatban hergelik a népet, menekültet közelről egyik sem látott, de már szívből gyűlölik őket. Tömeges agymosás. És sok buta ember be is veszi, mert kell a csont, amin lehet rágózni, és sajnos a magyar ember különösen szereti, ha le lehet vezetni a feszültséget egy teljesen más dolgon. (Mert lehetne rágózni hasonlóan fontos dolgokon, de persze inkább erre legyen irányítva a figyelem.) És ez irányított, megtervezett. Kitaláltak nekünk pár gyűlölhető alakot vagy eszmét, és mi lecsapunk. Az, hogy mi van a kórházakban, az oktatásban, hogy tömeges kivándorlás zajlik, alig találni szakembert, hogy az EU-s pénzeket lenyúlják, hogy a kiperelt adatokat az állami cégek nem hajlandók kiadni ezekről lassan senki sem beszél, pedig sokkal fontosabbak, mint az, hogy néhány menekült család melyik faluban tölt el egy hetet... itt tartunk. Komolyan mondom, szégyen.

úgyiselfelejtem 2017.09.30. 15:47:04

@krain: Ha valamelyik háború sújtotta ország menekültjei vagytok, szerintem örömmel fogad. Ha meg fotelből provokátorkodsz, akkor meg ne Őcsénybe menj (a családoddal együtt), hanem a P*Csába. Ha nincs jobb dolgod...

kvadrillio 2017.09.30. 15:48:51

.....BASSZON MEG ANYÁD TE BAROM ! ITT, EURÓPÁBAN KIVÁNDORLÁSOK VANNAK A NYOMOR ELŐL, SZEGÉNYSÉG VAN MEG MUNKANÉLKÜLISÉG, HALÁLOZÁSOK VANNAK A KILÁTÁSTALANSÁG MIATT !!! NE JÁCCCCD ITT A MIGRÁNSKARMESTERT, MERT MEGKERESLEK ÉS LEVÁGOM A FEJEDET !!!!! NYISSSSSZZZZZZ !!! OCCT MEGDÖGÖLTÉL VÉGRE...BAZZZMEG !..

a milliárdos arról is nyíltan beszélt, nem szabad feladnunk meggyőződésünket, hogy a migráció jót tesz Európának. Felszólította a nem kormányzati szervezeteket (NGO-k) és a vállalatokat, hogy legyenek a bevándorlás szponzorai. Arról is beszélt, hogy a kontinensnek végre aktív lépéseket kell tennie a nyílt társadalmak kialakítása érdekében - írták.

A hetedik pont szerint a Soros-terv része, hogy politikai támadást indítsanak a bevándorlást ellenző országok ellen, és kemény büntetésekkel sújtsák őket.

kvadrillio 2017.09.30. 15:52:08

@kvadrillio: ANYÁDPICHÁJA ! MENNNNNY SZAUDARÁBIÁBA, KATARBA, KUVAITBA ., OCCT OTT CSINÁJJJAD A NYÍLT....TÁRSADALMADAT ORRBA -SZÁJBA... TE BAROMÁLLAT MULTIMILLIÁRDOS SPE...KULÁNS..........

kvadrillio 2017.09.30. 15:53:58

@kvadrillio: BAZMEG........RÁBASZOL NEMSOKÁRA...., mert meghekkelik az összes számládat és kifosztják a milliárdjaidból.....:O)))))

kvadrillio 2017.09.30. 15:55:52

Már reális veszély az amerikai-koreai háború kitörése

Reális lehetőség az Egyesült Államok és Észak-Korea közötti háború – állítja egy befolyásos brit védelmi kutatóintézet. Az elemzés szerint több ezer ember meghalna, és a háborúban nem a precíziós fegyverek, hanem a brutális erő kapná a főszerepet.

na, erre kíváncsi leszek.......ÉSZ NÉLKÜL A III. VILÁGHÁBORÚBAHHHHH.....

Proud Mary 2017.09.30. 15:56:18

index.hu/kulfold/2017/09/30/a_rendorseg_megszallta_a_katalan_kormany_tavkozlesi_kozpontjat/

demokrácia, szabadságjogok, fékek és ellensúlyok LOL, a brüsszeli elit kussol, a magyar libsi kussol

KUHULIN 2017.09.30. 15:57:50

@EzSemEnVagyok: Ezek közül biztos sokan radikalizálódtak. Főleg a 2. és 3. generáció. Ja, nem.

Proud Mary 2017.09.30. 16:03:16

@Lavinia Pinkerton: @panteon: ti meg buta belpesti fasszopók vagytok, akik Soroksárnál messzebb még nem jártatok.

@d.j: először a te fajtád fordult a magyar ellen, most amit kapsz az a pofon visszakézből, kamatostul, és még nincs vége.

kvadrillio 2017.09.30. 16:17:14

NA, EZÉRT VOLT SOKKAL JOBB A SZOCIALIZMUS !!!!!
Ferge Zsuzsa: nem lesz éhséglázadás
Népszava|2017. szept 30. 05:00

......- Az egyre növekvő munkaerőhiány gazdasági kényszere nem elég ahhoz, hogy a legszegényebbeket is megmozdítsuk, mobilizáljuk?

- Ön túl racionálisan gondolkodik, de az állam nem racionális. Már többen mentek el az országból, mint '56 után, a legszegényebb gyerekek pedig tömegesen hagyják ott az iskolát 16 évesen, a kormányzati szereplőktől mégis csak a magyar nemzet nagyságáról hallunk szólamokat. Az ország mostani vezetői úgy osztották meg az országot politikai és társadalmi értelemben egyaránt, mint ’56 után soha senki. Amikor magyar jövőről beszélnek, csak 5 millió állampolgár sorsára gondolnak, de a rosszabb körülmények között élő másik 4 millió nincs benne a jövőképben. A határon túliak közül is csak azok számítanak, akik felvették a magyar állampolgárságot és így rájuk szavazhatnak.

- Önt idézem: haladunk a feudalizmus felé, ahol az öröklődés döntötte el egy ember társadalmi státusát, a gazdag gazdaggal házasodik, aki meg jobbágynak született, az is marad. Ez a társadalmi mobilitás teljes lezárása. Nincsenek szelepek sem?

- Ennek a politikának nincs más érdeke, mint hogy az ő legszűkebb köre hatalomban és birtokban maradjon, míg a zárványokban a nyomor öröklődik. Egy elfogadható szintű társadalmi alapjövedelem bevezetése 500-600 milliárdból megoldható lenne, de már 300 milliárd is érezhető változást hozna. Stadionegységben mérve 1-2 Puskás stadion árából már nagyon sokat lehetne haladni, és az ország gazdasági állapota ezt lehetővé is tenné. Van egy uniós ajánlás a szociális minimum bevezetéséről, amit a skandináv országok megléptek, ahogy a csehek és szlovénok is, de Magyarországon még szándék sincs erre..........

Ekrü 2017.09.30. 16:17:30

@Fergio: Tudod van egy mondás ami így hangzik: Jobb félni mint megijedni.Te a migránsoktól való félelmet Orbán agymosásának tudod be,közben pedig nem veszed észre,hogy a hírek tele vannak robbantásokkal,terrorcselekményekkel és igen,erőszakolásokkal is,bármennyire is akarja a liberális média elbagatellizálni az egészet.Ahogy te is,azzal hogy ezt írod: "Oké, van egy-két eset." Robbantásból,nemi erőszakból egy eset is sok.De sajnos nem "csak " egy van.Nem tudom mennyit jártál külföldön mostanában, én ,ahogy a múltkor is írtam elég sokat járok,főleg városlátogatásokra.Ilyenkor 4-5 napig járom a múzeumokat metróval és más tömegközlekedési eszközökkel.Megdöbbentő ,hogy mennyire megváltoztak Európa nagyvárosai a biztonság szempontjából.Nézd meg a párizsi metrót ,hogy néz ki.Londonban gépfegyveres rendőrök állnak az aluljárókban,és kártyákat osztogattak,hogy kit kell hívni ha megtámadnak.A milánói metró és a Dóm tér szintén tele van gépfegyveres rendőrökkel.Barcelonába 2 héttel a merénylet előtt jártam ott a La Ramblán a kislányommal.Tényleg ilyen világot szeretnénk?Mert én nem.

kvadrillio 2017.09.30. 16:21:34

@kvadrillio: VIKTOR BÁCSI ! HÁT TE MIJAFASZT CSINÁLTÁL EBBŐL AZ ORSZÁGBÓL ??????? KI A FASZTÓL KAPTÁL ERRE FELHATALMAZÁST ????? ÁLLÍTSD IDE ŐT A N ÉP ELÉ !!!!! DE, HA SENKITŐL SEM KAPTÁL ERRE FELHATALMAZÁST, AKKOR HÚZZÁL EL A LEHETŐ LEGGYORSABBAN EBBŐL AZ ORSZÁGBÓL , MERT MEGLINCSEL EZ AZ ÁLTALAD MEGNYOMORÍTOTT NÉP !!! HIDD EL, ORBÁN-CSAUCSESZKÚ...., MEGTESZI !!!!!

Nagykörúton túli magyar 2017.09.30. 16:33:29

@úgyiselfelejtem: Igen, azok vagyunk, ugyanúgy Röszkénél menekültünk Magyarországra. Az utolsó percben tudtuk átlépni a magyar határt, majdnem utolért a háború ott.

Helga Beauty Salon. 2017.09.30. 16:35:54

Nagyon remélem hogy egyre több László Petra és Őcsényi honpolgár lesz ebben az országban és világossá teszi a betolakodóknak és segítőiknek hogy itt semmi keresnivalójuk nincs!
A poszt pedig ócska libsi propaganda és nettó hazaárulás, ergo büntetési kategória!

2017.09.30. 16:37:25

@Conchobar: "Azok az idegenek kontaktusba kerültek volna az őcsényiekkel"

Ekkora faszságot hogy a jó büdös francba vagy képes megismételni?
A teleportációt még nem találták ki, te barom.
Te soha nem mozdulsz ki a házadból? Soha nem mész másik utcába, másik településre, másik országba?
Vagy amint kilépsz a házból, téged mindig megvernek?
GONDOLKOZZATOK MÁR, fideszes birkák!!!

Fergio 2017.09.30. 16:48:07

@Ekrü: Én sem szeretnék ilyen világot. De olyat sem, mint ami ebben az országban van. Amikor már nem tudok még egy híreket sem megnézni a TV-ben anélkül, hogy valami bődületes hazugságot, csúsztatást ne halljak. Vagy a hülye plakátokat ne lássam. Nem baj, elmegy innen az összes értelmes fiatal, szakember, akiket 3-4-szer jobban megfizetnek külföldön (ahol az a sok robbantás és nemi erőszak történik), és amikor már senki sem marad itt, csak a nagy magyarok, és nem lesz orvos, tanár, szakember, akkor kíváncsi leszek, mivel fogják etetni a népet hős politikusaink?

morph on deer 2017.09.30. 16:51:57

@Ekrü:
“Úgy gondolom ezek után azért nem árt az elővigyázatosság”

Köszönöm a tippet, de én már nagycsoportos is elmúltam.
Azt a megoldást meg még ki kéne találni, amikor elég ránézni valakire, máris elkaptad mondjuk a HIV-jét. (Bár akkor már inkább a szokásos módon, ha lehetne választani.)

Hidd el, ez a habverés nem segít, sőt, egyenesen kontraproduktív. Ugyanis semmitől sem véd meg, de legalább lejáratjuk magunkat!
Valóban el tudod képzelni, hogy az a tucatnyi ember valamilyen kárt okozhatott volna Őcsényben, vagy veszélyt jelentett volna bárkire nézve?

Te is tudod, hogy nem erről van szó!
De így legalább sikerült a “fajgyűlölő náci magyar” díjat is begyűjtenünk, csak azért, hogy a viktornak legyen igaza.

Nem is érdemlünk jobbat ...

Fergio 2017.09.30. 16:52:24

@Proud Mary: te is kussolhatnál, faszságokat hordasz össze.

Boar. 2017.09.30. 16:53:15

@Helga Beauty Salon: Én meg azt remélem, hogy az őcsényi tahók a meggyalázott holttesteden fognak taposni, csak azért, mert sötétben robbant le a tragacsod az autópályán és megpróbáltál segítséget kérni.
Remélem, a gyerekeidet kilöki egy önérzetes magyar állampolgár a villamos elé csak azért, mert szerinte rossz oldalon ment a járdán.

morph on deer 2017.09.30. 16:53:57

@Ylim:
“Vagy amint kilépsz a házból, téged mindig megvernek?”

Dehogy verik!
Mondjuk igény azért lenne rá, de mégsem :))

morph on deer 2017.09.30. 16:57:10

@Ekrü:
“Tudod van egy mondás ami így hangzik: Jobb félni mint megijedni.”

Meg van egy olyan is, hogy ‘a bátrak csak egyszer halnak meg, a gyávák ezerszer!’

További kellemes rettegést..!

Helga Beauty Salon. 2017.09.30. 17:00:13

@Boar.: Cimbora te olyan szinten félkegyelmű vagy hogy az fájdalmas! A büdös primitív proli mintapéldánya! Na az ilyenekből van elege az átlagembernek!

kvadrillio 2017.09.30. 17:20:49

ÍGY MŰXIK A SPANYOL DEMOKRÁCIJJJA ??? :o)))))))))

Külföld
84
Botrány Spanyolországban: a kormány kinyírta a katalán népszavazást
24.hu
24.hu

2017. 09. 30. 14:46

20
84

A spanyol kormány katalóniai megbízottja bejelentette: kiiktatták a vasárnapra tervezett függetlenségi referendum szavazó- és szavazatszámláló rendszerét,

teljes mértékig lehetetlenné téve a népszavazás megtartását.

Enric Millo, a madridi központi kormány legmagasabb rangú katalóniai tisztségviselője elmondta, hogy a spanyol csendőrség ügynökei bírói felhatalmazással átkutatták szombaton a katalán kormány kommunikációs központját, és működésképtelenné tették azt a szoftvert, amely a 2300 szavazóhelyiség távközési kapcsolatát, az online szavazást, illetve a szavazatszámlálási adatok megosztását szolgálta volna.

A spanyol kormány megbízottja ennek kapcsán kizárta annak a lehetőségét, hogy “megtartsanak egy tényleges referendumot a katalán regionális kormány által biztosítani ígért garanciák mellett”.

kvadrillio 2017.09.30. 17:27:49

Az ország 1986-ban belépett az Európai Unióba, ezután Spanyolország gazdasági és kulturális reneszánszát élte egészen a 2008-ban kirobbant gazdasági világválságig, ekkor ugyanis gazdasága súlyos válságba került.[2]

1992-ben Barcelonában rendezték meg az olimpiát.

Az Európai Unió, a NATO, az ENSZ, a Kereskedelmi Világszervezet, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet és a Latin Unió tagja.

NA, EZ IS ELMEHET A BÚSBA A CSÁMPÁS DEMOKRÁCIÁJÁVAL ! :o)))

sZulamith 2017.09.30. 17:36:01

Arra azért kiváncsi lennék, hogy az autógumik kiszúrásával foglalkozott-e a rendőrség. A terroristák is megféleluitésként autóznak tömegbe, robbantanak. Az őcsényiek miben mások? Igen szerintem is tisztelet jár az ilyen polgármesternek, és valóban emberségből, keresztényi tisztességből vizsgázott a panziótulajdonos is.

DFK 2017.09.30. 17:38:33

Az én hősöm meg a barcelonában halálra gázolt 3 éves gyerek. Halálra gázolta egy migráns, akitől a libsik szerint nem kellett félni...

Brix 2017.09.30. 17:38:45

@Fergio: A legnagyobb probléma most Európàban a migrànsvàlsàg, Orbàn csak megpróbàlja kezelni a Magyarorszàg szàmàra is veszélyes helyzetet. Tranzit útvonalon vagyunk, mindig sokan akarnak majd itt eljönni, és olyanok is lesznek , akik megpróbàlnak itt maradni, ahogy màr a nàlunk szegényebb régiókban is letelepülnek tömegével. Az őcsényiek jól érzik a szomorú valósàgot: a migrànsok , bàrmilyen "cukik "is vannak közöttük, azért jönnek Európàba, hogy elvegyék az itt élő őslakossàg javait\ életterét...Mihelyst elegendően lesznek a fiatal , életerős emberek, àt fogjàk venni a hatalmat , és rabszolgasorba döntik a màr itt élő lakossàgot! Az emberek egyszerűen félnek tőlük, hiszen màs a bőrszínük, a vallàsuk és a kultúràjuk, így a jövőbeli konfliktusok determinàlva vannak...A félelem sokkal erősebb érzés, mint a szolidaritàs ismeretlen hàtterű es szàndékú emberekkel...

DFK 2017.09.30. 17:43:55

@Fergio: azért az a 350 ember, akiket a kedvenceid megöltek, nem egy- két eset. És nekik elég végleges, hogy ők voltak az "elszigetelt" "egy-két" eset, áldozat.

Fergio 2017.09.30. 17:47:51

@Brix: Miért adódik automatikusan minden magyar fejében, hogy a menekültek majd el akarják venni az emberek javait? A kínaik bevándorlók, akik üzletelnek és itt vannak, azokról miért nem mondjátok, hogy majd el akarják venni a javainkat? És a többi népcsoport, akik anno amikor a Kárpát medencében jöttünk, elvették a javainkat? A cigányokról évek óta az a hír kering, hogy többen vannak már, mint mi, és Úristen, mi lesz itt!!! Lett? Nem. Amerikában, és Európában is rengeteg muszlim él, csak nálunk lehet arról hallani, hogy a menekültektől azért kell félni, mert majd egyszer, ha megerősödnek, elfogják venni a javainkat. Még semmi sincs, egyetlen menekült sem jött ide, és ha ide is jönne, valószínűleg nem maradna itt, de nem Orbán miatt, meg az Őcsényiek miatt, hanem azért, mert Magyarország az egyik legszarabb ország adózás és munkalehetőség szempontjából Európában...

morph on deer 2017.09.30. 17:50:45

@DFK:
“... akitől a libsik szerint nem kellett félni...“

Nem mondod!
Tehát a ‘libsik’ már a merénylet előtt tudatták a lakossággal, hogy ő egy megbízható személy..?

Szűzmáriám!
Hogy ezek a libsik milyen felelőtlenek..!

Na és most?
Te már biztos vagy abban, hogy most már Őcsényben nem kerülhet sor ilyesmire, mivel tönkrerették a panziós furgonját?

Hálaisten!
Akkor megmenekültünk!

Tehát Abdul (5 éves) terrorista már hiába próbálkozik!
Halleluja!
Mert megmentőnk, viktor megvéd minket!
De jó...

putris72 2017.09.30. 17:51:09

Kedves demokraták!Meg Pestiek!Egy iskolázatlan vidéki szol hozzátok a Pesti Istenekhez!Vajon ha az összes romát a ti szomszédotokba költöztetnék,tudjátok a cuki kis Helló Kittys házikótokhoz!Mit szólnátok hozzá?Vagy ha az összes migránst teszem azt akit majd be kellene fogadni azt mind a te szomszédodba költöztetnék akkor is ilyen toleráns lennél??Egyáltalán nem!Nem kell a képmutatásotok!!Migránsnak nevezed a határon túli Magyart,de kontroll nélkül befogadnád a muszlim hordát!Nyomod a balos propagandád(Soros szöveg),miközben még azzal sem vagy tisztában,hogy ezekben az országokban ahonnan menekültek,hát ott többmilliós keresztény is él,élt!Nem vagyok vallásos,de inkább ők,mit a horda!Tudod balos polgártárs kb 1,2 milliárd muszlim él a világon!Ebből kb 15-25% rendkívül szélsőséges!Értsd,simán lenyiszálná a liberális,balos fejed,hiába imádod őket!Számszerűsítve ez kb 180-300 millió terrorista!A többi meg hallgatólagos beleegyező!Mielőtt mindenkit hülyének néztek gondolkodjatok,és tájékozódjatok!A Magyar vidék kb 7-8 millió ember ugye értitek?Nagyából ennyi embert hülyéztek le!Pár támpont a tájékozottsághoz: www.youtube.com/watch?v=lGCEXgsC4Kk www.youtube.com/watch?v=atIkRkBLmAg&t=270s www.youtube.com/watch?v=82DgFJIM6dk www.youtube.com/watch?v=n0ABT0qmW4w&t=53s

nemecsekerno_007 2017.09.30. 17:53:21

@Ylim: befogadhatsz amennyit akarsz, szabad a pálya. Jó példával lehet nevelni nem prédikálással. Az most már a papoknak se nagyon megy, szerintem te se eröltesd.

midnight coder 2017.09.30. 18:03:30

@panteon: Aki kicsit is tájékozott, annak nem volt szüksége Orbánra ahhoz, hogy ne akarjon iszlamistákat a szomszédba. Elég visszagondolni a török időkre hogy ne nagyon akarjunk ide iszlamistákat, és elég megnézni a legnagyobb magyar kisebbség elmúlt 200 éves tevékenységét ahhoz, hogy más, az európaival nem összeegyeztethető kultúrájú déli népet se.

Fergio 2017.09.30. 18:03:30

@DFK: 350 embert megöltek Magyarországon? Nem tudok ilyenről. Én erről az országról beszélek. Ahol az emberek attól félnek, hogy az esetleg itt befogadott menekültek vicsorgó fogakkal, kalasnyikovval és gránátokkal a kezükben jönnek, és minden nőt akit meglátnak megerőszakolnak. Mert minden menekült terrorista is egyben. A kanadaiaknak pedig az jön be, hogy minden magyar cigány, mert volt egy év, amikor kiderült néhány cigány balhéja kint. Ugye, a barom kanadaiak, milyen primitívek, hiszen ebben az országban nem csak cigányok élnek! Na, nálunk ugyanez a helyzet a menekültekkel. És nem a kedvenceim, nem ide valók. De egy kis segítséget lehet nekik adni, mert lehet, hogy van közöttük olyan család, amelyik tényleg menekült, és ugyanolyan emberek, mint Te meg én. És van családja, és dolgozott Szíriában. Ne maradjanak itt, de egy hetet eltölthetnek egy faluban, abba nem hal bele senki. Legalábbis az ember azt hinné, de mondjuk abban az országban, amire a legjobb mondás, hogy: "dögöljön meg a szomszéd tehene" nem kell csodálkozni semmin.

Brix 2017.09.30. 18:05:27

@Fergio: Ha Calabria, Dél- Görög megfelel nekik, akkor Budapest is jó lesz...Nem véletlenül van egyre több arab \ néger bevàndorló nàlunk is. Ez egy kàrtékony vilàgfolyamat. Az összes bevàndorló azért jön Európàba, hogy elvegye a segélyt az itt lakó emberektől, aki meg dolgozik, az kevés, meg a munkàt veszi el a képzetlenektől...A kínai " keresedik" papíron....Valójàban àfàt csal...A lényeg: ide ne jöjjön csak európai ember, mert rajtuk kívül nem toleràlunk senkit!

midnight coder 2017.09.30. 18:05:44

@Fergio: Azt a kis segítséget odahaza kell nekik megadni. Ott vannak Pl. a kurdok, ők igazán megérdemelnék, hogy az EU és benne Magyarország kiálljon mellettük, és végre nekik is lehessen saját hazájuk. De ugyanez igaz lehetne Pl. a palasztinokra is, ők is megérdemelnének már végre egy saját országot.

midnight coder 2017.09.30. 18:08:45

Alapvetően amúgy a menekültügyi egyezményt kellene felbontani. Amikor keletkezett akkor még teljesen rendben volt, de azóta "picit" változott a világ. És nem igazán szerencsés, hogy ha valahol az isten háta mögött Ahmed és Hasszán szétlövik egymás házát, akkor utána bátran rábökhetnek a térképre valahol Európában, hogy ők itt szeretnének ez után élni, mert odahaza nagyon üldözik egymást.

Fergio 2017.09.30. 18:09:13

@Brix: Orosz jöhet? Román? Az is Európa. Én rühellem mindkettőt. Mellettünk nem messze lakik egy kínai fickó a családjával, Audi A8-asa van, jól szituált, nem beszél magyarul, csak angolul, álítólag belső építész. Itt szokott a gyerekével bicajozni az utcánkban. Rúgjam fel holnaptól?

Boar. 2017.09.30. 18:09:57

@Helga Beauty Salon: Akarsz róla beszélni? Hogy milyen az az "átlagember"?
Akármilyen alacsonyan is legyen hazai "átlagember" nívó, soha nem tudnál felkapaszkodni odáig...félúton már görcsösen, lehunyt szemmel szorítanád a létrát, annyira szédülnél.
Na menj a kurva anyádba szépen.

Brix 2017.09.30. 18:10:30

@Fergio: Nem lesz mindegyik menekült terrorista, de a demogràfiai kompozíciójuk óriàsi veszély! 70 % ,- ban fiatal, nőnélküli férfiak jönnek...A nemi erőszakot a tàrsadalmi helyzetükből adódóan előbb- utóbb el fogjàk követni...A nincstelenség a nőtelenseg frusztràciót szül, ami a bűnözeshez es erőszakhoz egyenes út...

Boar. 2017.09.30. 18:12:20

@midnight coder: Ok. És ha putyin vagy trump lövi szét Ahmed és Hasszán házát? Pláne ez utóbbi esetben rémlik valami nato nevű gittegylet aminek mi is tagjai vagyunk...

Fergio 2017.09.30. 18:13:54

@midnight coder: Ja, egyetértek. Szerintem van egy-két olyan politikai hatalom, akiknek az az érdeke, hogy meggyengítsék Európát a migránsok áradatával, robbantásokkal, stb. Régebben olvastam valahol, hogy például szír menekülteket a Norvégok fogtak el, átjöttek az oroszokon keresztül. Hogy? Azt nem értem én sem, hogy miért kell ezt bevállalni? Az oroszok hány memekültet fogadtak be? Ott vannak Törökországhoz közel, ott lövöldöznek Asszád mellett... Nem tudom, bonyolult ez...

Brix 2017.09.30. 18:14:35

@Fergio: Én is rühellem a romànokat és az oroszokat is, de vàlasztani kell , inkàbb ők jöjjenek, mint afrikai vagy közel- keleti bevàndorlók...A kínai màs , hiszen azok csak maguk között hàzasodnak és segélyes kínait sem làttam még...Igazi fehérgalléros bűnözők!

Boar. 2017.09.30. 18:15:53

@Brix: Erre nem a gyűlöletkeltés a megoldás(egyébként hazudsz) hanem a családok befogadása, támogatása a fiatal erős férfiakkal szemben. Lehet pontrendszert bevezetni, nyilván azért is sokan fognak nyígni és majd rinyálnak a fenntartó nélkül maradt családokról de a segítséget illik megköszönni amúgy meg kuss.

Boar. 2017.09.30. 18:17:43

@Brix: Ha a nálunk élő oroszok és iszlám vallásúak közt körülnézünk, melyik csoportban nagyobb a bűnözők aránya? A kémeké, szarkeverőké?

koala kóla 2017.09.30. 18:20:18

a penzijos fogadjon be eluldozott lipsiket, ha akar es ha a lipsik fizetnek erte

meg a lipsik is jobbak mint a kanibalok

Fergio 2017.09.30. 18:23:43

@putris72: Nekem hiába küldözgetsz videókat. 180 millió terrorista. Ostoba vagy, és sokat fantáziálsz. A svédek, norvégok túltolták a liberális hozzáállást, ez tény. A magyarok meg mindíg is gyűlölködő, rasszista, irigy és önzők voltak, ezért is működik Orbán-terve. Azokat lenézni, akik naívan segíteni próbálnak, és közben átverik őket, azokon nem tudok jókat nevetgélni. Bármikor segíthetnek magukon.

Brix 2017.09.30. 18:24:04

@Boar.: Se pontrendszer nem kell, sem " csalàdok " befogadàsa. A finnek néhàny tucat szomàli befogadàsàval kezték a 90 - es években, màra több 10 ezer lett belőlük...A lényeg az lenne, hogy senkit ne fogadjunk be, mert mi homogén , egykultúràjú nemzetàllam vagyunk , és amíg tudjuk, ezt szeretnénk megőrizni!

koala kóla 2017.09.30. 18:28:28

egy darab kanibal se kell

kenyszermunkara johetnek ha akkora lesz a munkaerohiany
ha 1 napot hianyzik betekseg miatt mekse kell alnia afrikaig veszunk fel masikat

Brix 2017.09.30. 18:30:07

@Boar.: A vilàg legerkölcstelenebb dolga, hogy az európai kis népeket kiszorítjàk sajàt orszàgukból , az erőszakosan betelepülők. Senki sem kérdezte az őslakosokat hogy akarjàk-e a segélyesek millióit, a terroristàkat vagy a nemi erőszakolókat. Mindez a liberális politikai doktrína bűne....Örülök, hogy Orbàn foggal- körömmel harcol a népvàndorlók ellen...

koala kóla 2017.09.30. 18:35:18

valjuk be nyukateuropa natyon unatkozik azert kelenek neki az ekzotikus kanibalok

2.vh ota semi se tortenik ott dogunalmas az elete az y generacionak hadd ismerkedjenek a migrikel

Párhuzamos 2017.09.30. 18:36:47

@Brix: igen, és szeretnénk szépen magunkban kihalni, ilyen ütem kivándorlással száz év elég lesz, modjuk te még pont nem éled meg.

@Fergio: tulajdonképpen mindenben igazad van. Kb. ezért léptem be, hogy szóljak :)

@koala kóla: baszkikám nem tűnt fel, hogy épeszű ember nem akar ebbe az országba jönni, max elmenni belőle?

@midnight coder: a menekültügyi rendszer valóban szar globálisan is meg EU szinten is (ebben az egybén meg OV-nak is van igazsága). De mondjuk az tök világosan benne van, hogy csakis a legközelebbi biztonságos országban kérhet menedékjogot, sőt annak (de csak annak) a határa átlépésért sem vonható felelőssége. Mármost Svédország és Szíria közt valóban van egy pár megálló...

koala kóla 2017.09.30. 18:40:31

@Párhuzamos: akor miert van neto bevandorlas minden evben?

Helga Beauty Salon. 2017.09.30. 18:40:47

@Boar.: Késő fölényeskedned, egy arrogáns büdös gyökér vagy a stílusod alapján, hiába játszod az eszed. Ez a kurvaanyázás jellemző rátok idióta vízfejű prolik! Ne az én anyámmal foglalkozz, a tiédet kérdezd meg ha van egyáltalán, hogy miért hagyott ilyen barommá fejlődni!

koala kóla 2017.09.30. 18:43:05

knoema.com/atlas/Hungary/topics/Demographics/Population/Net-migration-rate

www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2112rank.html

szerencere lipsiket sose zavartak a tenyek adatok tenyadatok ok fujak lemezt hoty jaj kivandorlas kiurulunk kanibalok nelkul lipsi szavazok eltunek milesz

Párhuzamos 2017.09.30. 18:58:35

@koala kóla: na erre egyszerű a válasz: NINCS. Maximum a képzeletvilágodban, kiment kb. félmillió magyar ember az elmúlt 10 évben, hány migró jött? Mármint aki 1 hétnél tovább is maradt? Párezer?

Brix 2017.09.30. 19:00:39

@Párhuzamos: Az őseink sokunknak szlávok, németek, de nem ez a lényeg: fehérek vagyunk, keresztények , európaik és mindnyájan magyarnak érezzük magunkat. Nekem is német felmenőim vannak, többek között, de arra vagyok a legbüszkébb hogy magyarnak érzem magam...Mert magyarnak lenni, különleges dolog... Az afrikai/ ázsiai emberek idetelepedése a nemzet meggyalázása. Az őseink nem azért harcoltak ezért az országért, hogy idegenek kezére jusson... Ez persze lehet hogy még nem a jelen problémája, de nálunk is azt a folymatot látom, mint nyugaton, csak 50 év késéssel. Ezért kell már most minden eszközt felhasználni az első fecskék letelepedésének megakadályozásában

koala kóla 2017.09.30. 19:02:56

@Párhuzamos: latom te se izgatod magad a tenyallas felol

nekem minety mekfelel a tenyalapu diktatura

morph on deer 2017.09.30. 19:04:01

@Brix:
“A legnagyobb probléma most Európàban a migrànsvàlsàg, Orbàn csak megpróbàlja kezelni”

Én igazán értékelem a hozzászólásaidat és becsülöm a véleményedet, mint egy az enyémtől elérő, de érdemi szempontot, de ne haragudj, ez marhaság!

Orbán nem “megoldani” akarja a problémát, hanem kihasználni.
Teljesen profi módon, és a várt eredménnyel, ez nyilvánvaló.
Csak ez semmiféle pozitív eredménnyel nem jár a hétköznspi választó számára, az is biztos!

Mégis mit gondolsz, Ausztriában miért nincs ez az össznépi hisztéria?
Szerbiában és Szlovéniában sincs!
Mindenki hülyébb?
Nem.
Mi vagyunk hülyébbek mindenkinél!

Met hagyjuk, hogy egy félművelt bugris manipuláljon mindnyájunkat, és mindezt
’ mindenható uralkodónkká tegyük, budai vár, marsallbot meg kastélyok adományozásával, mert ugye messze megérdemli, mivel “megvéd” minket!
Hát nem?

És mi a faxtól is?
Hogy EMBER módjára reagáljunk egy összeurópai kihívásra, ami helyett az orbanista “felcsúti” megoldás a nyerő?

“Mi nem látunk szívesen senkit, akinek a bőrszíne több, mint 15%-al eltér Schmidt Mária bőrszínétől, - kivéve természetesen, ha az illető labdarúgó, aki esetleg legalább a megvetett migránsok szintjére tudná emelni a tizenmilliárdokba kerülő magyar nyomorék-derbyt, amit, amúgy ismeretlen okból ugyancsak “labdarúgás” névvel illetnek!
Akkor ugyanis lehet bármilyen bőrszíne, vagy vallása az érdekeltnek, mert ez a “nemzethy” orbanista alapelv.

“Igazi” magyar “megoldás”, nem??

Brix 2017.09.30. 19:08:34

@Párhuzamos: Tedd hozzá azt is, hogy a kb 500-600 ezerből , 100-150 ezer csak ingázik, nem ment el sehová... A szám még mindig az egyik legalacsonyabb , még a nyugati országok között is átlagos, hiszen a lakossághoz képest csak 5-6%-os kivándorlás... A fejlődő országok migrációja még csak most váltott intenzív szakaszba, de egyre több bevándorlót látok Budapesten és Debrecenben is...MI lesz itt 10-20 év múlva, ha még jobban zárul a nyugat-keleti bérolló....

koala kóla 2017.09.30. 19:10:14

@morph on deer: hat persze hoty nincs eredmenye

hiszen nalunk robbantgatnak a kanibalok es itt ugralnak a fiki fika negerek a sarkon

Párhuzamos 2017.09.30. 19:13:14

@Brix: De figyi, természetesen az lenne az üdvös, ha a természetes népszaporulat folytán növekedne a népesség, söt utódaink visszatelepednének a Felvidékre, Erdélybe, stb.

De miről álmodunk? 1,4 alatt a szülési arányszám, 2,1 fölött lenne egyáltalán növekmény. Nincs jóformán család, ahol vmi rokon ne élne már külföldön. Hova vezet ez?

Kifejezetten ellenszenves nekem a Közel-Kelet úgy ahogy van, akarja a fene, hgoy túl sok éljen itt. Ettől még totális szégyen és erkölcsi mélypont, ami ebben a szerencsétlen faluban történt. Ilyenkor magyarnak lenni, NEM különleges dolog, hanem szégyen. Mit csinált volna néhány elismert menekült nő és gyerek ott egy hét alatt mégis, amitől félni kell? Megerőszakolják Marinénit?

És a Sorost se szeretem meg a bevándorlást se, de valaki mondja már meg, hogyan lesz ennek az országnak 50 év múlva 6 milliónál több lakosa? Szent István vagy IV. Béla se szeretetből hívott / engedett be telepeseket...

Párhuzamos 2017.09.30. 19:14:19

@morph on deer: á hiába mondod neki - a sok hülye mind szembejön az autópályán...

Proud Mary 2017.09.30. 19:15:04

@Párhuzamos: epic hülye vagy :)))) te az a fajta idióta lehetsz, aki úgy próbálja elkerülni az ütközést egy karambolnál, h eltakarod a kezeddel a szemeid.

Párhuzamos 2017.09.30. 19:16:53

@Brix: milyen bérolló, ember, lassan egy román többet keres...

Brix 2017.09.30. 19:18:07

@morph on deer: Lehet hogy Orbán kihasználja a helyzetet, és a saját népszerűségét inöveli ezzel, de per pillanat nem látok mást, akik viszonylag hermetikusan le tudná zárni az országot. ( Az eddig elkövetett hibáival együtt , lsd: pénzen megváltott letelepedés...)
Megmondom őszintén , én nem akarok 8-10 fős észak-afrikai fiatalemberből álló bandákat a városomba... Vagy ők , vagy én .... lehet hogy inkább ők, ha 10-en vannak..., Vagyis: nem akarok semmilyen kovckázatot vállalni sem... Volt a városunkban egy menekülttábor... Orbán felszámolta.....Azóta 2-3 millióvaal feljebb menetek a DEbrecen-Sámsoni úti ingatlanok ára... Békés, idilli körnnyék lett.... A migránsoktól fél a legtöbb ember... Nyilván nem a nőktöl, de a bandába verődő fiatal férfiaktól igen... Erre nincs szükség, ezt kell megérteni.... Ebből jön az indulat is. Olyan vendéget , akitől tartok , nem fogok soha vendégül látni....

koala kóla 2017.09.30. 19:19:13

@Párhuzamos: a szulesi aranyszam ety dolog

most kereszteny jomodu polgar gyerekek szuletnek a CSOKos adokedvezmenyes arany korban, nem fikaevo cikanyok mint a lipsik idejebe

ez sem mind1

Párhuzamos 2017.09.30. 19:19:46

@Proud Mary: mert nincs kamion. Mondjuk azt nem gondoltam, hogy az előbbi hozzászólásomra előugrik egy marinéni a kalapból. Én is lehülyézhetlek persze, akkor jobban aludnál?

Brix 2017.09.30. 19:20:42

@Párhuzamos: 10 évvel ezelőtt Ausztriában 10 x többet kerstek, ma jó ha 3x vagy még annyi sem... A bérek felfeké zárkóznak, a román nagyon gyorsan... Ja, és Bécsben 100 ezer euró egy gettós garzon...
Szóval, Budapest és Prága nem olyan rossz hely...

koala kóla 2017.09.30. 19:20:57

@Párhuzamos: matyar atlagkereset brutó 290ezer

cseh 28000 czk
szlovak 950 euro

a lekfejleteb orszagokal vagyunk megint versenyben 50%kal emelkedet az atlagber orban ota a netó még jobban

Párhuzamos 2017.09.30. 19:22:40

@koala kóla: ezek pont olyan intézkedések, amivel én is egyetértenek, de az a helyzet, hogy továbbra is nagyon kevés gyerek születik. Lehet, hogy több mint régen, de az eltérés minimális, és én nem látom még csak esélyét se a fordulatnak rövidtávon. CSak részben ironizálok, tényleg, őszintén örülnék ha nem így lenne, de így van.

koala kóla 2017.09.30. 19:24:22

a lipsik azt probaljak beadagolni hoty orban azert rosz mert

naci
cikany
foldesur
korupt
diktator

pedik kb. mindent uty csinal ahoty az emberek kivanjak o a lekhoszab idore mekvalasztot eloljaro miota ilyeneket 1848 ota a matyarok valaszthatnak

ezt nem tudjak lenyelni a diktator hajlamu libsik bruszelben es butapesten akiket sose valasztana mek a matyar

koala kóla 2017.09.30. 19:25:41

@Párhuzamos: ety kanibal es terorista se javit a befizeto-kifizeto aranyon

mi matyarok fentartyuk a jogot milyen raszu valasu borszinu anyagi helyzetu bevandorlokal foklalkozunk

Párhuzamos 2017.09.30. 19:25:58

@koala kóla: lusta vagyok utánanézni az adatoknak, azt tudom pontosan és konkrétan, hogy az én szakmámban egy szlovák nettó fizetés kb. +60%, és ez már az emelés miatt van. De mióta Szlovákia a legfejlettebb ország???

Párhuzamos 2017.09.30. 19:27:07

@koala kóla: khm, Horthy, Kádár?? Sztem egyik se 12 év volt.

Párhuzamos 2017.09.30. 19:28:10

@Brix: Bp szerintem se olyan rossz. De a magyar vidék messzebb van, mint Bécs Pesttől.

koala kóla 2017.09.30. 19:28:22

@Párhuzamos: meyiket valasztotuk

ne terelj lippsi

élveteg 2017.09.30. 19:31:46

Namost egy barátom aki még annak idején diszidált réges régen német állampolgár meséli A kisvárosba ahol él a nyakukra rakta egy csomó migránst eszük ágában nincs még a gondolat szintjén se vetődik fel bennük hogy dolgozzanak A kávézók a vendégllátóhelyek mind velük van tele A németnek persze kuss van mert ott a szólás a véleménynyilvánítás szabadsága bizonyos témákba csírájában van elfojtva Az hogy a szarom baszom zeitungjaik mit firkálnak nem érdkes Viszont ha néha maguk összejönnek érezni lehet hogy forr az indulat Legszívesebben az átlag Hans az átlag Stefan úgyanúgy a vérvörös faszba kivánná a migránsokat mint az őcsényiek Aztán ott nincs semmiféle orbánviktor

koala kóla 2017.09.30. 19:34:17

@Párhuzamos: perzse hoty lusta vaty ezert hitted hoty kivandorlas van, mikozben bevandorlas van

na segitek

www.minimalnamzda.sk/priemerna-mzda.php

www.czso.cz/csu/czso/cri/prumerne-mzdy-2-ctvrtleti-2017

lipsik natyon kajaljak a mitoszokat mikoózben semijen nyelvet se beszelnek sehova se utaznak

en pragaban elek minden helyi nyelvjarast beszelek

most voltam othon komaromban vegre etem normalis etelt voltam ikenyes teskoban miota pragaban elek ijen fejlet bevasarlokozpontot mek nem latam mint a teszko global aruhazak komaromban

koala kóla 2017.09.30. 19:38:57

@élveteg: a csoro nemetek szopnak a lekjoban meg a keleteuropai bevandorlok akik mar nemetorszakba vanak

mer edig se volt olcso a berlakas most mar nincs is kiado lakas mindbe arabok vanak

azer bunoznek mer nem dolgoznak es nem is az hoty nem akarnak hanem evtizedekbe telik mire mektanityak oket olyan szintre ami a 10 eves europai feher kisgyerekeknek alap veto

adhatnak nekik lapatot hoty asanak lukat es temesek be adik se robantanak, de valakinek kikel fizetni

es mi keleteuropaiak fizettyuk mek es a csoro nemetek

élhetetlen 2017.09.30. 19:41:58

@Conchobar: „Azok az idegenek kontaktusba kerültek volna az őcsényiekkel”. Veled tényleg nem lehet normálisan beszélni. Az a kontaktus annyi, hogy elmennek valaki mellett az utcán. Te tényleg olyan hülye vagy, hogy azt hiszed, hogy vagy te, vagy egy őcsényi, ha meglát egy arabot az utcán, akkor szívrohamot, vagy áramütést, vagy halálos fertőzést kap? Belehal a látványba? Vagy miről beszélsz? Mit értesz te olyan nagyon?

élhetetlen 2017.09.30. 19:48:48

@jandera: „HŰHA ! ! ! Szegény öcsényiek összemigráncsozódtak volna, és most mi lenne velük ! Én bizony szóba nem állnék olyan emberrel, akinek a barátja ismerőse annak, aki egy migráncs mellett ment el az utcán...”. Gratula, zseniális, én azért ilyen ütőset nem tudtam volna összehozni.

DFK 2017.09.30. 19:52:35

@morph on deer: folyamatosan nyomatjátok azt a hazugságot, hogy a muszlim hordának nincs köze a terrorizmushoz. Cinkosok vagytok. A ti kezeteken is ott az áldozatok vére.

Willkommenskultur 2017.09.30. 19:57:32

@élhetetlen: bisztos azer akarjak a kvota nigereket ide tolni bruszelbol mert bezeg nyukaton minden falu menekult tabort szeretne

DFK 2017.09.30. 19:58:09

@Fergio: te aljadék, tudod jól, hogy Európában öltek meg ennyit a migránsok. De persze te elbagatelizálod, mert te is részese vagy a gyilkosságoknak. Hegedűs hadnagy... már ha érted.

Fergio 2017.09.30. 20:00:49

@DFK: Én nem vagyok részese a gyilkosságoknak, de te valószínűleg valamelyik pszichiátriának vagy a részese úgy nézem. Idióta.

élhetetlen 2017.09.30. 20:02:23

@Conchobar: „Hagyd már meg nekik a jogot, hogy eldöntsék, ők kikkel, vagy kikkel nem akarnak együtt lenni, ők kiket látnak szívesen a falujukban”. Te meg hagyd meg a jogot minden normális embernek, hogy azt lásson vendégül, akit akar, ha az illető legálisan tartózkodik ott. Mert neked nincs jogod megmondani, hogy az utcád járdájára ki léphet rá. Sőt, semmi közöd hozzá. Ki nem szarja le, hogy szívesen látod-e a szomszédod színes bőrű ismerősét, ha más baj nincs vele, csak sötétebb a bőre, mint a tiéd. Vagy jogosnak érzed rágyújtani a lakást, mert nem tetszik a vendége bőrszíne? Persze, hiába mondanám, hogy gondolkodj már egy kicsit!

Willkommenskultur 2017.09.30. 20:04:19

@élhetetlen: az alkotmany szerint aki szines boru az nem tartozkodik legalisan magyarorszagon

Jakab.gipsz 2017.09.30. 20:11:48

Görbicz Tamás a picsogó libsi urbánus értelmiség, tipikus hazudozója, sajnos. egy kis hangulatot keltő manipulátor.

Kiragadja az összefüggéseiből az okozatot, majd számon-kéri másokon a saját fantazmagóriáit.

Nézzük meg miről is van szó. A nyitott társadalom demokrácia exportjáról, és a keresztény európiaiak identitás módosításáról.
Álljatok ellen és ne csak az Őcsényiek, ennek az elmebajnak, amit lépésről lépésre lopakodva kívánnak kierőszakolni a nálunk az urbánus-liberálisok.

élhetetlen 2017.09.30. 20:13:50

@Proud Mary: Ez egyenlőre egy ország dolga, hogy kettő lesz-e belőle, mit kéne Brüsszelnek, vagy a libsiknek lépni? Nem emlékszem a névre, Magyarországon is volt egy ember, aki megalapította a saját országát a saját telkén, valami köze volt a Szent Korana Tanhoz. Akkor sem lépett Brüsszel. Vagy kellett volna? (Csak azt nem értem, te mire vagy büszke?)

élhetetlen 2017.09.30. 20:22:48

@Willkommenskultur: „az alkotmany szerint aki szines boru az nem tartozkodik legalisan magyarorszagon”. Most zavarba hoztál. Tényleg. Nem tanulmányoztam a tákolmányt, de azt olvastam pár napja, hogy az emberminiszter mondta, hogy minden katolikus arabot befogadunk. Arról már nem is beszélek, hogy az összes cigány is illegálisan tartózkodik Magyarországon, akkor is, ha az dédapja is itt született? Vagy mi van? Vagy csak hülyeséget beszélsz? Egyébként azért Magyarországot írhatnád nagy betűvel.

morph on deer 2017.09.30. 20:22:54

@Brix:
Persze, hogy nincs szükség migránsokra!
Hát kinek hiányoznak, de tényleg?
De vannak!
És tutibiztos, hogy nem az orbáni megoldás a nyerő, tekintve, hogy az ideiglenes és egyébként is embertelen!
(Igen, én egy drogos fekete buzi muszlimot sem hagynék az út szélén felfordulni, mert EMBER, mint te meg én!)

Igen, megértem, hogy orbanisztánban ez nem így menő, csak az a helyzet, hogy a világ kissé tagabb.
Rosszabb hírem is van: Európa is!
Sőt!
Gonfoltad volna, hogy még a szomszédaink is felvilágosultabbak?
Beleértve a románokat?

Magyarország az orbáni irányítás alatt csúszik lefelé az európai nemzetek között!
Igaz, Azerbajdzsánhoz képest ez még “demokrácia”, de a britekhez, svédekhez, németekhez képest ez valami más.

És ez még csak a kezdete az orbáni uralombak..

Párhuzamos 2017.09.30. 20:26:53

@koala kóla: Hapsikám, ha csak fogalmad lenne, hogy én mennyi helyen voltam... Ne engem etess a hanyatló nyugatról, virág elvtárs. Mindazonáltal ez egy fórum. Ki-ki eldönti mit mond el magáról, és mit hisz el másról.

Tudod, a tanulásban az a jó, hogy van akin meglátszik. (Ámbár: Knowledge comes, wisdom lingers.) Én még pontosan emlékszem, amikor azt tanultuk, hogy az ország lakossága 10,5 millió, most hivatalosan 9,8. Mínusz azok, akik még papíron itt élnek, de már nem. Mindezt a határontúli közösségek rohamos sorvadása mellett. Mindezt a 90-es évek nagyobb bevándorlása mellett (szerbek, románok, kínaiak, stb., pár arab is.)

Willkommenskultur 2017.09.30. 20:27:16

@morph on deer: mar 8 eve tart a matyarok sotetsege miota nem akarjak mekvalasztani a lipsiket

azot a romanok is mar felvilagosultabbak, de azert mekse mentek a lipsik romaniaba /se/

Ekrü 2017.09.30. 20:27:32

@Fergio:" Amikor már nem tudok még egy híreket sem megnézni a TV-ben anélkül, hogy valami bődületes hazugságot, csúsztatást ne halljak."-Ez szintén nézőpont kérdése.Az a jó a demokráciába,hogy mindenki megtalálja a neki szóló híreket.Van aki M1-t nem néz,mások meg RTL-t.Azt meg ,hogy melyiket tartja hazugnak ki-ki eldönti maga.
"Vagy a hülye plakátokat ne lássam."-Ennek a megítélése szintén egyéni.Te a kormány plakátjait nem szereted,mások meg a Simicska plakátjait tartják gusztustalannak.
" Nem baj, elmegy innen az összes értelmes fiatal, szakember, akiket 3-4-szer jobban megfizetnek külföldön (ahol az a sok robbantás és nemi erőszak történik),"-És attól ,hogy mi is majd tömegével befogadunk migránsokat,itt maradnak ezek a fiatalok?Mert ha nem akkor ez egyszerűen egy hatásvadász csúsztatás.

koala kóla 2017.09.30. 20:28:28

@Párhuzamos: sajnos a tenyek melet a rizsa eleg halovany baratom

Párhuzamos 2017.09.30. 20:29:43

@Jakab.gipsz: IPersze, persze, és a pápa is egy demensvénember sorosagitátor, mi? Ilyenkor úgy érzem, egy terrorista többet tud nálad a kereszténységről, know your enemy alapon.

Ekrü 2017.09.30. 20:30:21

@morph on deer:
"Meg van egy olyan is, hogy ‘a bátrak csak egyszer halnak meg, a gyávák ezerszer!’

További kellemes rettegést..! "

-No meg az is ,hogy: Az okos a más kárából tanul,a hülye meg a sajátjából!

élhetetlen 2017.09.30. 20:32:12

@Helga Beauty Salon: Hát igen, László Petrák, vendégeivel dugó Beauty Salonosok, és garázdálkodó őcsényiek kellenek, és itt lesz a szép, új világ.

Párhuzamos 2017.09.30. 20:32:55

@koala kóla: tényeket írtam, de ez ne zavarjon semmiben. Egyébként én régen azt gondolom, hogy a fideszes keménymag semmiben nem különbözik egy fanatikus vallástól, ahol tény az, amit a kedves vezető annak nyilvánít. Ha azt mondják neked, hogy nem fogy a magyar, akkor nem fogy, oké, most akkor miről beszélgessünk? Csak ha ilyen marha jó állunk, akkor minek a csok meg a többi intézkedés?

koala kóla 2017.09.30. 20:35:00

@Párhuzamos: semit se irtal en azt is linkekel tamogatam hogy BEvandorlas van meg azt is hoty a VILAG lekfejleteb orszagaival azonos a matyar kereset

ne untas mar

Ekrü 2017.09.30. 20:36:29

@morph on deer: "Köszönöm a tippet, de én már nagycsoportos is elmúltam.
Azt a megoldást meg még ki kéne találni, amikor elég ránézni valakire, máris elkaptad mondjuk a HIV-jét. (Bár akkor már inkább a szokásos módon, ha lehetne választani.)"-Ezt talán mondd azoknak akik az általam belinkelt cikkben megbetegedtek.
"De így legalább sikerült a “fajgyűlölő náci magyar” díjat is begyűjtenünk, csak azért, hogy a viktornak legyen igaza.

Nem is érdemlünk jobbat ... "-Na ezt meg kb 5 percenként elsütitek migránsveszély nélkül is,úgyhogy komolytalan az ezzel történő riogatás.

Párhuzamos 2017.09.30. 20:36:34

@Ekrü: "Az okos a más kárából tanul,a hülye meg a sajátjából!" Ebben teljesen egyetértünk, sajnos mi a törökből, 48-ból, Trianonból, a holokausztból, a Don kanyarból, a kommunizmusból, az első két Orbán kormányból se tanultunk semmit, hogy más népek nyomoráról ne is beszéljünk.

élhetetlen 2017.09.30. 20:39:42

@Helga Beauty Salon: Óh, te szellemileg magasröptű, emelkedett erkölcsi érzékkel bíró, csodálatos átlagember. Már ezért is érdemes kommentelni, hogy legalább ezen a szinten megismerhessünk téged, és ezáltal jobbá, nemesebbé váljunk. Ja.

conchita wurst 2017.09.30. 20:39:47

hú bazmeg micsoda problémáink vannak

a miniszterelnöl lecigányozta az arabokat

öcsém én azért örülök h ez az orszag fő problémája meg mészáros ez azért nagy haladás 2010hez képest úgyhogy a status quora szavazok az tuti

Párhuzamos 2017.09.30. 20:42:02

@koala kóla: De mióta Tótország a világ legfejlett országa??? Már egyszer kérdeztem... Eegyébként csak azért se fogok a kedvedért guglizgatni, de egy-két éve még jóval magasabb volt a szlovák átlagnettó (viszont alacsonyabb a minimálbér).

Megírtam azt is, hogy az általam személyesen ismert, tökazonos munkát végző szlovák kollégák bére enyém + 60%. Máskor német vendégek megkérdezték mennyit keresünk, megmondtuk, aszondják, jé, nálatok is hetibér van, mint Angliába....

Az az egészen abszurd, hogy te szelektív vak vagy, csak azt látod, amit látni akarsz, és te jössz nekem tényekkel, amiket kb. mintha a Sión hegyről nyilatkoztatnál ki felénk.

Brix 2017.09.30. 20:42:25

@morph on deer: A magyarok- Orbán nélkül is- alapvetően konzervatívan állnak a bevándorlás kérdéséhez. De , legalább ilyen elutasítók a lengyelek a "testvéreink" , és a csehek, szlovákok sem híresen befogadók...A volt Jugoszlávia országai és a nyugati gyarmattartó országok más történelmi körülmények között fejlődtek... Az "etikailag tiszta" Közép-Európa nagyjából egyformán elutasító....

Európai téridő 2017.09.30. 20:47:00

Kéretik figyelmesen elolvasni ezt az oknyomozó riportot, különös tekintettel az alpolgi asszony által összetrombitált falugyűlésre, a hölgy elégedettségére és az azon elhangzó, jellemzőnek ítélt példálózásokra: 24.hu/belfold/2017/09/28/ocsenyben-minden-muzulman-jumurdzsak/

koala kóla 2017.09.30. 20:49:49

@Párhuzamos: mar megin a buta mitologiat nyomod

a kokemeny tenyekkel szembe

persze elhiszek bemondasra mindent

Brix 2017.09.30. 20:51:11

@Párhuzamos: Nem tudom te mit dolgozol, de nálunk a családban és baráti körömben mindenki német szintű bért keres, kb. nettó 1500 - 2500 euró között....Nem értem azokat, akiknek sír a szája , hogy milyen rossz a gazdasági helyzet....2010 és 2017 között annyit nőtt a reálbér, mint a megelőző 20 évben...Ma már sima bolti eladóként , Kelet-Magyarországon ( Aldi, Lidl) 200 ezer nettó körül lehet keresni...Nyilván lehetne jobb is, de nyugatra menni már annyira érdemes....

koala kóla 2017.09.30. 20:53:01

@Brix: kelet europa natyon is befogado evszazadokigelt etymas melet rac tot matyar besenyo svab

de nem szereti a cikanyfajzatot szarabot negert, mer nem halivudi sorozatokbol vette a jozan eszet a keleteuropai

ity a gonosz babelitak nehezebben veszik ra ja nemzeti ongyilkosagra aziteni nepeket

Fergio 2017.09.30. 20:59:13

@Ekrü: Igen, és van aki szubjektívan hülyeséget ért abból, amit írtam. Nem írtam olyat, hogy majd migránsokat kell befogadni. Csak annyit írtam, hogy mindenki elfog menni ebből az élhetetlen országból, de a baromi jó magyar vendégszeretet, a mosolygó és elégedett emberek, a szuper jó adózás, és a magas fizetések hatására a környező országokból majd csak úgy áradnak az innen elvándorolt szakemberek helyére az európai külföldiek! És akkor a gyűlöletkeltés kampányából, és a nagy magyar melldöngetésből kurvára nagy szopás lesz, és ezt is értse úgy mindenki, ahogy tudja. Ha nem értitek, akkor sajnálom. Majd megértitek, csak akkor már késő lesz. Mint ahogyan már most is késő, csak fontosabb a migráncsozás és a sorosozás. Az oktatás és a fiatalok itthontartása meg ráér... és akkor már csak egy nézőpont lesz.

élhetetlen 2017.09.30. 21:01:29

@putris72: Kedves Putris! A budai társasházban, ahol élek, van cigány bérlő is, szemben itt a szír hentes, az utcában legalább négy kínai kifőzde, és semmi gond nincs. Sőt, itt van egy kolesz, rengeteg színű diákkal, és nem ájulok el ijedtemben, ha egy fekete jön szembe az utcán. „de kontroll nélkül befogadnád a muszlim hordát!”. Ha olyan tájékozott vagy, akkor tudhatnád, hogy erről szó sem volt. Még a kvóta is csak arról szólt, hogy adott embermennyiséget nekünk kellett volna ellenőrizni. Ehhez képest ott tartunk, hogy a palóc néni is úgy tudja, hogy, ha jönnének migránsok, akkor, ha őt nem is, de a szomszéd lányát megerőszakolnák. Ugyanez Őcsény. Honnét tudják mindezt? Más. Betelepítés csak az ellenőrzött emberek esetében történhet. Ha, tegyük fel, a tíz millió ember közé betelepítenének százezer ellenőrzött embert, és ez felborítaná a tíz milliós ország létformáját, akkor már nagy baj van. Lehet, hogy aztán közülük valaki elkövetne valamit? Lehet. De a tegnap még békés szomszéd is legyilkolhatja a családját, a szomszédját. Naponta olvashatod.

Fergio 2017.09.30. 21:03:26

@conchita wurst: nem ez az ország fő problémája, csak ebből próbálnak azt csinálni. Nagy különbség. De szavazz a status quora, másra úgysem lehet, mert nincs...

Willkommenskultur 2017.09.30. 21:03:45

@élhetetlen: 'Még a kvóta is csak arról szólt, hogy adott embermennyiséget nekünk kellett volna ellenőrizni.'

sot 1 eve meg azt mondtatok nincs is kvota

2 eve meg hoty nincsenek migransok se

Fergio 2017.09.30. 21:04:39

@Willkommenskultur: majd ha megtanultál normálisan irogatni, majd beszélgetünk

Párhuzamos 2017.09.30. 21:15:01

@koala kóla: mert tény az, amit annak mondsz, tudom.

Boar. 2017.09.30. 21:15:04

@Helga Beauty Salon: Nem fölényeskedek...hidd el, én is sajnálom, hogy az anyád egy herkás kurva volt és egy nagy rakás szart hozott a világra...

élhetetlen 2017.09.30. 21:17:26

@Brix: „egykultúràjú nemzetàllam vagyunk”. Igen ezért van szinte minden faluban legalább három önkormányzat (kettő kisebbségi). Még addig sem jutottunk el, (vagy túlhaladtuk?), hogy, ha valaki elég jó, az kerüljön be a falu önkormányzatába, mert egy közösségnek elég lenne egy vezető testület. Miért tartunk hármat? Mert olyan egységesek vagyunk.

Boar. 2017.09.30. 21:18:50

@Brix: Csak szólok...soha nem voltunk homogén, egykultúrájú nemzetállam. És a magyarokat sem ide pottyantotta az evolúció. Szóval ez az érvelés a történelmi múltról megbukott, keress egy másikat.

Willkommenskultur 2017.09.30. 21:30:10

@Boar.: a homogén kultúra itt az hogy a libsinek, cikánynak arabnak négernek kuss van

ha nem tetszik el lehet menni

élhetetlen 2017.09.30. 21:37:41

@Brix: Neked német felmenőid vannak, de magyarnak érzed magad. Ha betelepül egy szír ide, itt születik, szocializálódik a gyereke, az unokája, de még az unoka sem érezheti magát magyarnak, csak te. Keresztény. Az ország fele nem az. Még az sem biztos, hogy az, akit megkereszteltek. Én akkor szakítottam a vallásommal, mikor falun, a katolikus pap nem temetett el egy nincstelen öreget, mert nem fizetett egyházadót, párbért, mit tudom én mit. Nem volt pénze. Nesze neked, kereszténység. Ott énelkeltem az iskolai kórusban a tanácsi temetésen, 10 évesen. Persze, és Mária országa vagyunk! Felajánlottuk az országunkat neki. Mondta, hogy elfogadta? Jobban törődik velünk, mint bárkivel? „Mert magyarnak lenni, különleges dolog... Az afrikai/ ázsiai emberek idetelepedése a nemzet meggyalázása.”. Ja. De mivel azt sem tudod, hogy a szomszédodnak milyen a vérvonala, ajánlom, hogy csak a testvéreddel házasodj, hogy a tiétek biztosan tiszta maradjon. Még vannak ötleteim, az országot teljesen körbekeríteni, kitelepíteni minden nem ősmagyart, (olyan meg nincs), úgyhogy téged is, aztán egy üres placcon éljen a nemzet!

Boar. 2017.09.30. 21:37:57

@Willkommenskultur: Oszt mi van, ha mégsem megyünk el bunkókám? Mi van, ha egyszer kiborul a bili és azt veszed észre, hogy a hozzád hasonló nagy nemzeti hősökkel egyetemben a lámpavason hintázol?
Aggathatsz cimkéket azokra, akik gondolkodni mernek, libsizheted, komcsizhatod őket de ez kurva kevés lesz amikor tócsába gyűlik a vér a széttaposott fejed alatt.
Ha már ennyire okosak vagytok történelemből, jusson eszdbe, hogy nézett ki az amikor a magyaroknak elege lett a zsarnokságból. Nem lesz válogatás és a magadfajta hű lakájokra ugyanaz a sor vár mint uraitokra...

conchita wurst 2017.09.30. 21:39:38

@Boar.: igen a lipsi forradalom az aztan veszelyes dolog

na ugorgyunk

conchita wurst 2017.09.30. 21:46:40

@élhetetlen: 'Ha betelepül egy szír ide, itt születik, szocializálódik a gyereke'

- na haggyuk a marhaságokat. Eddig is volt Pesten minden féle legális migráns még szír pénzváltó meg büfés is, kutyát nem zavarta amíg NAGYON kevés van. Amúgy a keletiben a leggusztustalanabb büfélet a szírek viszik vagy 20 éve.
- illegális migráns itt ne telepedjen le és ne szocializálódjon, főleg ne azért mert nyugaton nem kell ezért nekünk szánják - van itt is fél millió eltartott cigány meg egy rakat szegény

En sem vagyok vallasos de aki a keresztenyeket, kereszteny kulturat tamadja mo-n az azert jo mert rogton tudod hogy komcsi volt a csaladja. De hat ilyen barmok ezek.

élhetetlen 2017.09.30. 21:55:26

@DFK: A te kezeden is ott van akkor az áldozatok vére. Azoké a nőké, gyerekeké, akiket az apa legyilkolt, vagy fordítva, itt Magyarországon. Vagy robbantott, vagy megölt öt embert betépve egy buszmegállóban. Ők jobbak? Az csak véletlenül történt? Miért nem akadályoztad meg, miért engedted, hogy itt éljenek? Igen, nem minden magyar gyilkos, de, ha az engedéllyel, átvizsgálás után letelepedne 50 000 migráns, és egy gyilkolna, akkor mind az ötvenezer gyilkos. Ja.

DFK 2017.09.30. 21:55:38

@Boar.: előbb fog a libsik vére folyni.

DFK 2017.09.30. 21:58:57

@Boar.: előbb fog a libsik vére folyni.

Éhesló 2017.09.30. 22:03:42

A falubelieknek, de a magyaroknak is joguk van a véleményükhöz és ahhoz, hogy békében, nyugalomban élhessenek.
Ezt a jogukat olyan haladárok, önjelölt népboldogítók vonják kétségbe, akik ávós, bőrkabátos kohnlegény felmenői még lövethettek is, ha nem volt a duma elég meggyőző.
Szerencsére ma se ruszki, se román nem áll a haladárok háta mögött, ahogy a magyar szavazóik is elfogytak, mint a hó a napon.
fél év múlva el lesznek hajtva megint a fenébe.
Addig meg nevessünk az ajvékolásukon sokszor, nagyokat.
Ajvé, córesz mesügék!

illaim 2017.09.30. 22:04:19

Miután végig olvastam az összes beírást, voltam olyan mazochista, azt a következtetést kell levonnom, hogy az Orbán adminisztráció támogatja a terrorizmust! Teszem ezt annak a hírnek az ismeretében, hogy a panziós a Magyar Állam által oltalmazotti státuszban részesített menekülteket akart elszállásolni!
Az itt fröcsögő fidesstálibok szerint viszont egytől egyig terroristák 1-100 éves korig bezárólag! Tehát a Magyar Állam életveszélynek teszi ki az állampolgárait, és ezt a lesúlytó tényt még az Orbán is elismeri,hiszen önvédelemre buzdítja a szolgáit/talpnyalóit! Nem kicsitvagytok ti eszement bolondok!
LOL

Brix 2017.09.30. 22:06:42

@élhetetlen: @Boar.: " A 2011. évi magyarországi népszámlálás adatai szerint 644 524 fő, vagyis a lakosság 6,5%-a vallotta magát valamelyik hivatalosan elismert nemzetiséghez tartozónak. " A zemnberek elsöprő többsége magyarnak vallja magát, ezért mi egy " homogén " nemzetállam vagyunk, bárki bármit mond....

Éhesló 2017.09.30. 22:06:58

@Boar.: ne álmodozz te barom ávósfattyú.
Apádék ideje kitelt, többé nem akasztgathattok kedvetekre magyarokat.

conchita wurst 2017.09.30. 22:08:17

@illaim: a falubeliek biztonsagaert az onkormanyzat felel nem a panzios

ertheto hogy uzletet akar, de akkor le fog kelleni fizetnie a falut

igy megy ez

élhetetlen 2017.09.30. 22:12:43

@Willkommenskultur: „egyelore ugye rekordokat dont a turizmus”. Igen, és rendkívül büszkék vagyunk rá, lásd bulinegyed, hogy mi vagyunk Európa legolcsóbb kocsmája és kuplerája, ezért ide jönnek az angolok legénybúcsúra, a helyben lakók nagy örömére.

élhetetlen 2017.09.30. 22:17:59

@Willkommenskultur: Már megint nem tudod, mit beszélsz. Kvóta az van, a kávédban is. Mennyi a cukor, mennyi a kávé. Csak az a kérdés, hogy milyen arányról beszélünk. Arról volt szó, hogy nincs betelepítési kvóta. Arról volt szó, mégegyszer mondom, hogy kevesebb, mint 1300 ember kérelmét kellett volna elbírálni. De ne írj több okosságot, mert az én türelmem is véges.

Willkommenskultur 2017.09.30. 22:19:43

@élhetetlen: budapestet imadjak a turistak mert olcson lehet bulizni, pont ezert mennek pragaba is

es ez tök jó

morph on deer 2017.09.30. 22:20:57

@Ekrü:
” "-Na ezt meg kb 5 percenként elsütitek ”

Tekintve, hogy az én koromban örpercenként nemigen süt el mást az ember... ;)
Egyszerűen tovább tart a dolog, bár ezt a te helyedben akár értékelni is lehetne ...
Vagy rosszul tudom?

morph on deer 2017.09.30. 22:28:11

@conchita wurst:
“ertheto hogy uzletet akar”

Azért ‘hívja meg’ az érdekelteket?
Magadnál vagy?

Avagy hallottál már arról, hogy előfordul olyan kirívó eset is, hogy valaki úgy viselkedik, mint egy EMBER?
Jó, tudom, ez itt Magyarország, szóval nem jellemző...
De esetleg mégis megtörténhet(ne)!
Szóval?

conchita wurst 2017.09.30. 22:37:10

@morph on deer: meghivja de nem ingyer

epp arrol volt szo hogy tok ures a panzio kell a neger turista is mer mas nincs

persze h van olyan neger, cikany stb. aki viselkedik de nagy az eselye h problema lesz 7vegen a diszkoba

falusi helybeli pedig olyan rasszista lehe ahogy csak kedve tartja a viselkedos neger igy jart nem a magyarok problemaja az o fajtajanak a megitelese

élhetetlen 2017.09.30. 22:47:46

@conchita wurst: Na,már csak te hiányoztál nekem mára. Most kezdjen előről? „illegális migráns itt ne telepedjen le és ne szocializálódjon”. Szó nem volt illegális migránsokról. „de aki a keresztenyeket, kereszteny kulturat tamadja mo-n az azert jo mert rogton tudod hogy komcsi volt a csaladja.”. Nem volt komcsi a családom, még a tsz-be sem léptünk be, ha mond ez neked valamit. Már valakinek leírtam, hogy a pénztelen öreget nem búcsúztatta el a pap, mert nem fizette az egyházpénzt, mert nem volt miből. Apámat még a pap temette, adott összegért, de mivel hajnalban fulladt meg egy kórházban és nem kapott utolsó kenetet, ezért a pap nem volt hajlandó elbúcsúztatni a családtól. Tudod, a búcsúzom tőled kedves feleségem szöveg, már nem fért bele. Ilyen nincs. De megtörtént, ezzel az indoklással. Anya, mikor haldoklott, már mondta, hogy nem kér egyházi temetést. Nem kell ahhoz komcsinak lenni, hogy felforduljon az ember gyomra ettől a bagázstól. Hát én is ilyen barom vagyok, és nem látom Semlyénben, vagy Tőkésben a követendő keresztény embert. Ez van.

morph on deer 2017.09.30. 22:53:54

@conchita wurst:
De most tényleg: ez kinek hozott volna változást az életében?
Mármint az “ősmagyarokon” kívül?

Mert az a néhány - legális! - migráns legfeljebbesélyt kapott volna, hogy megismerje, milyen szép is Pécs és környéke!

Valaki esetleg megállt volna a fejlődésben? Pécs “no go” zónává változott volna? Vagy mi?

Ahelyett, hogy büszkén hirdetnénk, hogy kám, a 150 évnyi török megszállás eredménytelen maradt...

Valaki is gondolkodik az orbanista oldalon?
Halló!
..?

conchita wurst 2017.09.30. 22:54:34

@élhetetlen: ne hazudj

van csomo ingyen pap

élhetetlen 2017.09.30. 23:03:17

@Éhesló: „A falubelieknek, de a magyaroknak is joguk van a véleményükhöz és ahhoz, hogy békében, nyugalomban élhessenek.”. „bőrkabátos kohnlegény felmenői még lövethettek is, ha nem volt a duma elég meggyőző.”. Most sokkal jobb. Most kiszurkáljuk a kocsik kerekeit kezdetnek, aztán esetleg felgyújtjuk a panzióját. Csak azért, hogy békében, nyugalomban élhessenek, miközben még semmilyen atrocitás nem érte őket, legfeljebb láttak volna barna bőrű embereket az utcán. Ebben a légkörben addig nevess, míg valaki ki nem találja, hogy rossz oldalon van elválasztva a hajad, és az buzis, és meglincselnek. Mert joguk van a véleményükhöz, és te zavarod a látványoddal a nyugalmukat, békéjüket. Csak engedd el a fantáziádat!

conchita wurst 2017.09.30. 23:04:53

@élhetetlen: nemetek evek ota felgyujtjak a menekultszallasokat menekultekkel egyutt

ne sipakoljanak mar ety gumi miatt

élhetetlen 2017.09.30. 23:11:48

@conchita wurst: „van csomo ingyen pap”. Biztosan, minden faluban legalább három. Én nem hazudok, tényeket írtam le, de hogy te hülyeséget beszélsz, az biztos. És még szemét is vagy, azzal, hogy hazugnak nevezel. Ki talál ki ilyet csak azért, hogy egy magadfajta seggfej beleköthessen?

morph on deer 2017.09.30. 23:12:28

@conchita wurst:
Conchita, dear, itt nem a valós félelmeknek volt valamilyen - bármilyen! - szerepe, hanem a beléjük sulykolt sablonos “migráns” képnek..!

Ne tévedj, én sem akarok “betepíteni” senkit! Csak azt szeretném, ha a valós szinten reagálnánk dolgokra, és nem a propaganda döntené el, hogy mit gondolunk valamiről, hanem mi, a valós tapasztalataink alapján!

Őcsényben senki nem látott még életnagyságú migránst, de már “tudták,” hogy az “nem jó nekik” (ki tudja, miért?) és reagáltak, úgy ahogy..,.

conchita wurst 2017.09.30. 23:19:19

@morph on deer: persze h nem jo nekik

ahova migrans ment ott robbantas teherautozas fiki fiki lett a vege

de hulyek a falusiak meg kene varniuk amig naluk lesz problema

mer hatha nem is - milyen elonyuk is lesz a kockazat vallalasbol? ja semmilyen

a hulye raszistak hatez FELhaboritto

élhetetlen 2017.09.30. 23:23:29

@conchita wurst: Nem a németek gyújtják fel a menekült szállásokat, hanem bizonyos németek. Magyarországon nem a magyarok locsolják le benzinnel, és gyújtják fel a hajléktalanokat, vagy rugdossák halálra, hanem bizonyos magyarok. Azt hiszem, nem érted. Engedtessék meg nekem, hogy úgy legyek magyar, hogy nem vállalok csak nemzetiségen alapuló közösséget a Magyarországon is garázdálkodó állatokkal, akik, szintén magyarok. Gondolom, a németek többsége is így gondolja. De itt befejeztem, nincs miről beszélnünk.

conchita wurst 2017.09.30. 23:28:11

@élhetetlen: minden nemet utalja a bevandorlokat, meg a fehereket is

a törököket perze jobban, a szarabokat meg jobban. a legjoban a negereket utaljak a negroid kulturanal semmi sem all tavolabb a nemetektol

persze nem mind gyujtogat de hat nem mindenki szereti a piszkos munkat

morph on deer 2017.09.30. 23:37:34

@conchita wurst:
Különbség: ezek a magyar államtól tartózkodási engedéllyel itt tartózkodó családok, gyerekkel, stb.
Gondolod, hogy ugyanaz a kategória?
Mert én nem.
Persze lehet, hogy én vagyok a kakukktojás.

élhetetlen 2017.09.30. 23:45:07

@Willkommenskultur: Édes Istenem, miért is foglakozok egy szellemi fogyatékossal. „budapestet imadjak a turistak mert olcson lehet bulizni”. Már írtam, de nem fogtad fel. Arra vagy büszke, hogy Budapest a legolcsóbb kocsma és kupleráj Európában? Persze, szerinted ez tök jó. Két londoni utcai szendvics árából leihatja magát úgy, hogy végig hányja, és vizeli az utcát, ez tök jó? Most hogyan magyarázzam el, hogy, ha a kormány nem kiterjesztené több szobára a kedvezményes adózást a rövid távú kiadásra, hogy jöjjenek csak hányni, hanem, pl. adómentessé tenné a fél éves, vagy hosszabb távú kiadásokat, amivel kicsit javulna az albérleti helyzet is a magyaroknak, a kupi csökkenne, a dunaparti szállodák vendégeinek száma meg ettől nem csökkenne. Érted? Nem.

Willkommenskultur 2017.09.30. 23:48:26

@élhetetlen: mindenfele turistabol tobb van

jobb a kozlekedes, sokkal tobb a latvanyossag

a demszky fele szocko butapest a multe hat most nem tetszik a fejlodes a lipsiknek de a turistaknak igen

élhetetlen 2017.09.30. 23:53:37

@conchita wurst: Biztosan jók az információid,. Minden német helyesli a gyújtogatásokat, csak nem akarja bepiszkolni a kezét. Nem tudom. Én, mint magyar, nem helyeslem a hajléktalanok felgyújtását, és nem azért, mert nem szeretem elvégezni a piszkos munkát. Most csak annyi, hogy menj a …

solo 2017.09.30. 23:59:32

Az egyik videóban a roma a fehér autóban, na ,annak volt a legtöbb esze az összes közül! Kurva nagy respekt neki! :)
A sok agyhalott meg habzó szájjal üvölt a falugyűlésen... Akasztanák a Sorost, de,ha az utcán szembe találkoznának nem ismernék fel! :)) Ugyan ez a helyzet a migránsokkal. 3D-ben még egyet se láttak,de féltik a szír nőktől meg a gyerekektől a lányaikat, meg gondolom az őcsényi tömegrendezvényeket a terror akcióktól. :)))) Őcsényben is kényelmesebb volt a balázssót nézni délutánonként éveken keresztül,mint művelődni esetlegesen.
Azzal kéne kezdeni,hogy kivesszük az egyenlőségjelet a menekült,meg a bevándorló közül! Mikor ez megvan és tudunk különbséget tenni egy eritreai néger meg egy szír kislány között,akkor lehetne elkezdeni gondolkodni, hogy melyiket, hogyan kezeljük!
Itt nem a sztori tárgya a meglepő, hanem a mérhetetlen sötétség, amin még a Kern féle sötétségmérő is kiakadna! :))))

Willkommenskultur 2017.10.01. 00:03:23

@solo: tehat ha semmi elonyuk a bevndorlok migrik ciganyok faluba fogadasabol akkor miert is furcsa h nem akarjak?

miben mas ez mint hogy nyugat europa sem akarja oket ezzert lelkesen szetkvotazna oket?

solo 2017.10.01. 00:09:08

Miért, már előnyük is kell,hogy származzon belőle?? Eddig erről nem volt szó! :))
Vagy ezzel a mégis jelenlévő ám láthatatlan intelligenciára akartál rámutatni? A kőkemény, számító, üzletemberesre, aki mindig csak érdekek mentén cselekszik? :))
A falugyűlésen készült felvételekből nem az látszik,hogy akár az érdekeik eszükbe jutottak volna! Pont ez a probléma,hogy még ennyi se, csak az óbégatás...

Willkommenskultur 2017.10.01. 00:11:03

@solo: a vilagon egy falu sem akar szemetegetot, migrantanyat, elmegyogyintezetet meg ilyen faszsagokat

ezert most jon az a resz hogy akkor mennyit fizetnek erte es ki fogja kifizetni kinek

élhetetlen 2017.10.01. 00:11:11

@Brix: Nem ez volt a kérdés, hanem az, hogy akinek már az anyja is Magyarországon született, de a felmenője szír, az miért ne vallhatná magyarnak magát, ha te a német felmenőiddel megteheted.

HABONYKOMMANDÓ. 2017.10.01. 00:13:57

"Ilyen országot akarunk? Ilyenek akarunk lenni?"

Nem pont . Olyan orszagot szeretnek, ahol a tetves mocskos terroristakat, es oket segito sorosberenceket, mar a hataron le geppuskazzak.

HABONYKOMMANDÓ. 2017.10.01. 00:17:26

"Ilyen országot akarunk? Ilyenek akarunk lenni?"

Nem pont . Olyan orszagot szeretnek, ahol a tetves mocskos terroristakat, es oket segito sorosberenceket, mar a hataron le geppuskazzak.

solo 2017.10.01. 00:22:50

@Willkommenskultur: De a szemetét vigyék el az ő falujukból,meg az elmegyógyintézetbe való szomszédot is valahova, igaz!?Hová is? Ja, a másik faluba jó lesz! Hogy ők se akarják.. meg a 3ik, 4ik falu se!?? Hát, akkor előbb-utóbb majd valakinek el kell kezdenie gondolkodni a megoldásokon,a sok üres szardobálás helyett.!? :)
Addig nincs ezzel gond,míg nem a mi szemetünkről vagy hozzátartozónkról van szó. Ha meg igen,akkor meg segítsen mindenki,aki tud! Nem is tudom,nekem ez a szánalmas, nem a gondolkodás!

Willkommenskultur 2017.10.01. 00:31:51

@solo: pontosan

mit erdekel engem hova viszik a migriket, en mondtam mar az elejen h lojek le oket a hataron

gigabursch 2017.10.01. 05:31:33

Az őcsényiekkel teljes mértékben egyetértek.
Szent Mihályi elvek mentén elvágták a baromságot. Azonnal. Tőből.

S igen: Ilyen idióta polgi nem kell egy faluba.

A migriket meg már eleve valagba/pofán kellett volna lőni a határon. A "jog""védőkkel" együtt.

Brix 2017.10.01. 07:51:06

@élhetetlen: Azok, akik muszlimok, soha nem lesznek magyarok, sőt, a feleségüket és a gyereküket is iszlamizàlni fogjàk...A keresztények esetében van rà esély, de nem túl sok, hogy " elmagyarosodjanak" Fiatal , nincstelen férfiakat semmi esetre nem engednék be, mert ők a legkàrtékonyabbak...

Lajos Csánó 2017.10.01. 08:47:51

@élveteg: A választáson nem ez igazolódott!

Lajos Csánó 2017.10.01. 08:49:56

@gigabursch: Te nagyon okos!Ezek szerint minden turistával is ezt tennéd?!Aki pár napra megy üdülni az turista és nem migráns!

Helga Beauty Salon. 2017.10.01. 09:02:26

@Boar.: Csak szólok...soha nem voltunk homogén, egykultúrájú nemzetállam.

Főleg amióta itt vannak a hozzád hasonló házaló tetűhintás söpredékek is! Ti vagytok az ország szemet, az őcsényi eset pedig a bizonyítéka annak hogy elegünk van belőletek! Közeleg az idő amikor a pofátokon csattan egy két tenyér és mehettek a migránsaitokkal ahova akartok!

Helga Beauty Salon. 2017.10.01. 09:08:54

Az itt a legnagyobb baj, hogy a migránsok az erőszakoskodásukkal, terroristáskodásukkal, élősködésükkel együtt is rendesebb emberek mint akik a nyakunkra hozzák őket! A migránsok nem sunyii alattomos, mást előtérbe toló módon viselkednek mint ezek a kétszínű belsőleg romboló FÉRGEK!

Boar. 2017.10.01. 10:05:09

@Éhesló: Na mi van buzikatona, előkerültél? A komenyista hadseregben párthű alattvalóként most meg te vagy a hős nemzetmentő? Gerinc az születésed óta hiányzik vagy később sorvadt el?
Ne legyél ennyire büszke a magyarságodra, nem tudhatod, ki csinálta fel anyádat a hatos út mellett...

Boar. 2017.10.01. 10:12:29

@Brix: Egy jász magyarnak vallja magát, a kun is magyarnak vallja magát. A számaidat tekintve a cigányok jelentős része is magyarnak vallja magát, velük együtt biztos borulna a hat-hét százalék.
Amúgy meg überszittya nemzetmentőként ne lőj már ekkora öngólt, hogy a jelenlegi országhatárokon belül statisztikázva jelented ki a "homogén nemzetállam" fogalmát. Ha a "nagy magyarország" területét nézzük homogenitás szempontjából, akkor pláne más a helyzet...ennyit a történelmi homogenitásról...

Boar. 2017.10.01. 10:17:17

@conchita wurst: Agyatlanka, nem a "lipsik" fogják kitaposni a beleteket, hanem a gondolkodó emberek. A gazdáid támogatottsága 20-25%. Ezzel lehet választást nyerni mert az a másik 75-80% a szavazófülkében nem képes az összefogásra de ha balhé van a téren, akkor igen. A gazdáid elég pénzt kiloptak már az országból ahhoz, hogy zajdát kössenek a hátukra és itthagyjanak benneteket a szarban, de titeket, nyomorult fideszcsicskákat meg fognak találni és akkor visszanyal a fagyi, az arrogáns, pofátlan stílusotok.

conchita wurst 2017.10.01. 10:27:04

@Boar.: ne almodoz miota a lipsiket elkergetek nem mindenapos a milios tomeg a zutcan

10ezer volt a legtob de az is uty jot osze h a llipsiktol elhatarolodott a tunti

'A gazdáid elég pénzt kiloptak már az országból ahhoz, hogy zajdát kössenek a hátukra és itthagyjanak benneteket a szarban'

a fideszes vezetok magyarok evezredek mulva is it fognak elni nem uty mint az idegen szivu demszky es a bissau guineai allampolgar maszopos vezetok

Boar. 2017.10.01. 10:39:03

@conchita wurst: Neked lesz a legszarabb. Akik pénzért csinálják ezt amit te pusztán ostobaságból, legalább üzletet kötöttek a sátánnal. Te viszont ingyen vagy hülye... :-)

conchita wurst 2017.10.01. 10:52:24

@Boar.: nem hiheto az avhs zsido lipsi partoknak a matyarokert agodas sajnos

le kell cserelni valasztokat uty lacik

Éhesló 2017.10.01. 21:28:13

A cenzúra szánalmas dolog és kontraproduktív is.

gigabursch 2017.10.02. 07:34:51

@Lajos Csánó:
Úgy látom a cenzor kiszedte a válaszomat.
Pedig csak arról volt benne a szó, hogy a turista és a migri erősen nem ugyanaz...
Aki meg eközött nem tud különbséget tenni azzal meg szintén baj van...

No comment...

Lajos Csánó 2017.10.02. 07:40:18

@gigabursch: Lehet attól beszélsz hülyeséget,mert nem tudsz olvasni,esetleg nem érted amit olvasol?Akikről szó volt azokat már átvilágították,és nem migránsok voltak!

Lavinia Pinkerton 2017.10.02. 09:42:33

@Conchobar: És ti vidékiek, mit szólnátok, ha egy pesti kirándulásotokhoz, vagy egy üdülésetekhez bárhol a helyi lakosok előtt kéne megjennetek mustrára, hogy akarják -e, hogy átlépjétek az ő városuk határát ?
Szerintem az ilyen falunépét nem engednék be jobb helyekre.

gigabursch 2017.10.02. 17:15:01

@Lajos Csánó:
átvilágított migri...

Sötét vagy édesöcsém, mint néger feneke az alagútban...

Lajos Csánó 2017.10.02. 20:22:07

@gigabursch: Ettől még nem tudsz értelmesen olvasni!Ez volt az utolsó válaszom!
süti beállítások módosítása